12-06-2021

Zoals wij hier al enige maanden geleden aangegeven hebben is dit een unieke kans om aan verschillende doelen vorm te geven. Zie hiervoor “Res, Ras, Plas.” Ook geeft deze locatie een unieke mogelijkheid om natuurbegraven binnen onze gemeente mogelijk te maken. Ook hier zullen wij ons hard voor maken.

Op twee stukken agrarische grond aan de Nieuwe Zuiderlingedijk in Asperen wordt een bos aangeplant. De gemeente West Betuwe hoopt eind 2022 te beginnen met de aanleg.

Op lange termijn zal het bos publiek toegankelijk worden, zo meldt de gemeente. De twee stukken landbouwgrond aan de Nieuwe Zuiderlingedijk kunnen als bos veel beter bijdragen aan de biodiversiteit en het tegengaan van wateroverlast en hitte, stelt West Betuwe.

Het college beschouwt het bos als een ‘aanwinst voor de omgeving van Asperen en Heukelum’. Bestaande wandelroutes kunnen erop aangesloten worden. Hoe groot het precies wordt, is niet bekend. De provincie Gelderland, die van het Rijk de opdracht heeft gekregen om meer bos aan te planten, trekt bijna een half miljoen euro uit voor de aanleg.

Bron: AD