Kandidatenlijst
- actief zijn in onze kernen,
- weten wat er leeft in onze kernen
- weten wat belangrijk is voor behoud en verbetering van de leefbaarheid in elke kern,
-
altijd bereid zijn om de handen ineen te slaan en samen te werken vanuiteen positieve grondhouding,
- beschikken over kennis en ervaring vanuit diverse noodzakelijke disciplines,
- leefbaarheid in de praktijk brengen, ‘no-nonsense’ en gericht op resultaat.
Onder de foto’s, stellen onze kandidaten zich 1 voor 1 aan u voor (klik hier).
01. Rutger van Stappershoef
Rhenoy
02. Henk de Man
Spijk
03. Léon van Dun
Beesd
04. Hettie Markenhof-De Jong
Deil
05. Gerrit de Jong
Asperen
06. Joyce Blom-Leuvering
Buurmalsen
07. Arie Nout
Geldermalsen
08. Patricia Versluis
Heukelum
09. Henry Piek
Beesd
10. Nellie Donker
Hellouw
11. Willeke van Lith-van der Woerd
Meteren
12. Hans Daudeij †
Vuren
13. Monique Daam
Acquoy
14. Gea van Os-de Jongh
Haaften
15. Aart Blom
Waardenburg
16. Bram Wesselo
Tricht
17. Roeland Grip
Varik
18. Wim van Driel
Ophemert
19. Corina Arjaans-Eckelboom
Rumpt
20. John van Nieuwaal
Vuren
21. Svenja Gerritsen-van Breukelen
Geldermalsen
22. Chantal van Berkel-van Rijnsbergen
Tuil
23. Wimco Groenendaal
Est
24. Patrick Koenhein
Beesd
25. Guido van der Wedden
Enspijk
26. Mark de Deugd
Geldermalsen
27. Enrico Satter
Rhenoy
28. Koos van der Eijk
Deil
29. Richard Hu
Waardenburg
30. Jolanda van Zonneveld
Opijnen
31. Martijn Sengers
Haaften
32. Aart Johan van der Veen
Geldermalsen
33. Hans Lingeman
Gellicum
34. Judith Kroon-Veldhuizen
Est
35. Diane Wijngaard-de Bruin
Deil
36. Alex Belder
Asperen
37. Diana Monsauret-Jurrius
Heesselt
38. Jan de Bruin
Meteren
39. Lia Bullee
Acquoy
40. Bremke de Heus
Deil
41. Romina Leemkuil-Kars
Rumpt
42. Esther Fiolet-Gankema
Gellicum
43. Patrick van Leeuwen
Rhenoy
44. Jan Maas
Meteren
45. Gert Timmerman
Buurmalsen
46. Klaartje de Heus-van Wijk
Deil
01. Rutger van Stappershoef (Rhenoy)
Mijn naam is Rutger van Stappershoef en woonachtig in Rhenoy. Met mijn gezin ga ik er graag op uit in onze mooie gemeente; varen, fietsen, wandelen en het bezoeken van weekmarkten en natuurlijk de vele, vele activiteiten en evenementen in de dorpen.
Van jongs af aan ben ik altijd al actief geweest in het verenigingsleven, van hand- en spandiensten voor het dorpshuis, de wielerronde, het dorpenvoetbal tot het zitting nemen in diverse (vaste) commissies. Lid van de dorpsraad (communicatiecommissie), werkgroep dorpsplan, MR-lid op de basisschool en ga zo maar door. In de voormalige gemeente Geldermalsen heb ik ook in de gemeenteraad gezeten. Voor wat betreft mijn werk, heb ik onder andere met plezier bij Rabobank West Betuwe gewerkt waar ik heel veel mooie, goede contacten binnen de regio aan over heb gehouden. Sinds januari 2019 mag ik wethouder zijn van de toen nieuwe gemeente West Betuwe, dat vind ik een hele eer en fantastische uitdaging.
Samen oogsten en blijven zaaien
Als wethouder heb ik onder andere leefbaarheid en het kernenbeleid in mijn portefeuille. Dat past enorm bij mijn passie, kennis en ervaring. Ik heb een enorme ‘drive’ om van betekenis te willen zijn voor onze toekomstige leefbaarheid en leefomgeving.
Ik besef mij dat de eerste drie jaren van de fusiegemeente intensief en vol met uitdagingen zijn geweest. De afgelopen jaren zijn voorbij gevlogen. We hebben veel verplicht beleidswerk verricht en inmiddels zijn we gestart met het uitvoeren van de opgestelde plannen. Ook de kernagenda’s komen goed op gang, ondanks alle coronaperikelen. Juist de komende jaren zal er merkbaar veel gerealiseerd worden in de kernen. En ik besef mij dat het werk nooit klaar is, er blijft genoeg over om mee aan de slag te gaan. Daarbij ook zaken die in het belang van onze inwoners nog beter moeten. Voor de komende 4 jaar luidt onze missie en de titel van ons verkiezingsprogramma dan ook: “samen oogsten en blijven zaaien”.
Thuis tussen de inwoners
Ik voel mij enorm thuis tussen de inwoners van West Betuwe, mede omdat ik hier geboren en getogen ben. Wanneer ik de kernen intrek, inwoners ontmoet en aan de slag ga met iedereen die zich inzet voor zijn of haar leefomgeving voel ik zoveel energie om onze gemeente samen nog mooier te maken. Als wethouder van de lokale partij, zie ik het wethouderschap ook niet als opstapje voor een carrière in de landelijke politiek. Als de kiezers het mij gunnen, zal ik mij met net zoveel passie en enthousiasme blijven inzetten voor alle 26 kernen van West Betuwe.
Klaartje de Heus, mede-oprichter van Dorpsbelangen, over Rutger:
“Rutger is een echte ‘Dorpsbelanger’. Iemand die zichtbaar is tussen de inwoners, die zich ‘van nature’ en met hart en ziel inzet voor het welzijn van onze inwoners, het verenigingsleven, onze leefomgeving en de leefbaarheid in onze kernen. Benaderbaar en toegankelijk voor iedereen. Open, eerlijk, gedreven en daadkrachtig. In mijn ogen de juiste man voor het wel en wee in onze mooie gemeente en de 26 kernen.”
02. Henk de Man (Spijk)
Geboren en opgegroeid in Asperen en met meer dan 35 jaar woonervaring in Spijk, kan ik met recht zeggen dat het dorp bij mij past. Je inzetten om het lokaal beter te doen is mij ook niet vreemd.
Al zo lang ik me kan herinneren speelt het verenigingsleven een rol. Sinds 2002 ben ik voorzitter van de rijverenging de Waddesteijnruiters in Asperen. In 1971 was ik een van de eerste rijdende leden van de vereniging. Het stokje van het paardrijden heb ik overgedragen aan mijn kinderen, maar samen zorgen we voor een mooie accommodatie voor de paardensport. Daarnaast ben ik voorzitter van KWPN Zuid-Holland, de provinciale afdeling van het Koninklijk Warmbloed Paard Nederland. Hoewel paarden de rode draad zijn, ben ik ook jarenlang onderdeel geweest van het schoolbestuur van de scholenkoepel Lingewaal.
Samen met mijn vrouw hebben we vier kinderen. Op de thuisbasis in Spijk runnen we de HM Stables. Een paardenbedrijf waar we ons richten op het fokken van paarden voor de (top)sport. We fokken ze niet alleen zelf, ook de opleiding van de jonge paarden wordt bij ons thuis verzorgd. Deelname, van een van onze fokproducten, aan de Olympische Spelen was een droom en is inmiddels werkelijkheid geworden.
Het volgen van je eigen strategie vind ik heel belangrijk. Het heeft me met het fokken van paarden menig succes geleverd. Met Dorpsbelangen willen we een ander geluid laten horen. Niet meegaan met de menigte en altijd kijken naar het grotere plaatje; dat is waarvoor ik ben aangesloten.
03. Léon van Dun (Beesd)
Ik ben geboren en getogen in Utrecht. Ik ben gehuwd, vader van drie kinderen en inmiddels opa van drie kleinkinderen (in Canada). Sedert 1985 ben ik als zelfstandig accountant werkzaam in het MKB-segment. Ik ben al ruim 30 jaar fanatiek hardloper (15 km/halve marathon) en supporter van FC Utrecht.
35 jaar geleden zijn wij in Beesd komen wonen. Vanaf toen ben ik vrijwilligerswerk gaan doen (veelal bestuurswerk), zowel landelijk als regionaal. Ik ben ook actief geweest in koren en in de voetbal als leider/ trainer bij de jeugd, St. Nicolaas comité, vrijwilliger Thuisadministratie Welzijn West Betuwe etc. Ik heb in zo’n 10 besturen gezeten, regionaal o.a. penningmeester bij de Peuterspeelzaal, Ondernemersvereniging, R.K. Kerk Beesd, voorzitter Koor Bloesem en oprichter/voorzitter van de Stichting Speeltuin Beesd etc.. Op landelijk niveau ben ik penningmeester geweest binnen de Ned. VoedselAllergie Stichting en lid van de Raad van Toezicht Accountantsorganisatie, beide 8 jaar. Thans ben ik nog steeds voorzitter van de Dorpskrant Beesd.
Sinds oktober 2017 ben ik voor Dorpsbelangen raadslid in de gemeente Geldermalsen en vanaf 2018 ben ik raadslid in de gemeente West Betuwe. Hierin heb ik een kritische, maar open houding. Tevens zit ik in de auditcommissie van de gemeente.
De ‘schreeuw vanuit Beesd’ voor woningbouw is de aanleiding geweest om in 2017 politiek actief te worden. In de komende raadsperiode kunnen we de beloofde 150 woningen gaan bouwen.
De begrotingen en jaarrekeningen van de Gemeente en de gemeenschappelijke regelingen, zoals Avri, GGD, Veiligheidsregio, etc. worden door mij nauwgezet bestudeerd en waar nodig van inhoudelijke vragen voorzien. Gezien mijn financiële achtergrond probeer ik de lasten voor de burgers zo laag mogelijk te houden.
04. Hettie Markenhof-De Jong
Ik ben werkzaam geweest als verpleegkundige en zit al enkele jaren in de gemeenteraad. Ik ben vrijwilliger bij o.a de speeltuinvereniging en zit in de organisatie van de kwarttriatlon en de 6 minuten zone.
In de raad heb ik samenleving in mijn portefeuille. Ik ben blij dat het leefbaarheidsbudget in het leven is geroepen. Iedereen in de kernen die een goed idee heeft voor zijn buurt of wijk kan hier een beroep op doen. Er zijn voorbeelden genoeg, dat is mooi!
Mijn inzet geldt ook voor dorpshuizen. Deze zijn zo belangrijk in een kern.
Wat ik geweldig vind is dat we bijvoorbeeld bij mij in het dorp het dorpshuis volop draaien met vrijwilligers. Hier moeten we zuinig op zijn. Ik sta achter de leefbaarheid in de kernen. Als vrijwilliger van het dorpshuis (ben daar voorzitter van) vind ik het belangrijk om verbindingen te leggen tussen mensen en verenigingen.
Ik vind het heerlijk om activiteiten te organiseren, ik houd van koningsdag met zijn optochten en van Sinterklaas met zijn pieten.
Een hekel heb ik aan aan mensen die ja zeggen en nee doen. Of dingen doen alleen voor de krant te halen.
Wat ik tot nu toe van de politiek heb geleerd is dat het moeilijk blijkt om bij je visie te blijven, om bij je standpunten te blijven. En dat je niet van iedereen op aankan op wat ze je beloven.
05. Gerrit de Jong
Mijn naam is Gerrit de Jong, ik ben 63 jaar en kom uit Asperen. Ik ben kapper en werk in Asperen, daarnaast neem ik ook examens af op kappersscholen dus ken het vak van voor tot achter. Het is een mooi vak omdat je altijd met mensen bezig bent!
Verder zit ik op schilderen hier in Asperen op een schilderclub op maandag. Dat is ook lekker om je hoofd leeg te maken, en op woensdag zit ik op de Bridgeclub waar ik lid ben van de wedstrijdcommissie. Verder ben ik actief lid van de zwerfafvalbrigade in Asperen.
Ik ben gevraagd voor Dorpsbelangen toen we van de gemeente Lingewaal naar de gemeente West Betuwe gingen. Ik vind het raadswerk heel leuk om te doen. Op deze manier kun je echt wat voor je omgeving betekenen.
06. Joyce Blom-Leuvering
Mijn naam is Joyce Blom-Leuvering, net 41 jaar en woonachtig in Buurmalsen. Ik woon daar samen met met man Ernst en 3 zoontjes Jelle, Hidde en Finn. Oh en ook Teun en Toos de kat en hond.
In het dagelijkse leven ben ik werkzaam binnen de uitzendwereld en lekker actief bij de speeltuinvereniging “speelplek de Hollandsche tuin” in Buurmalsen. Daar zijn wij, als bestuur, verantwoordelijk voor het onderhoud, beheer en activiteiten binnen het dorp. We organiseren o.a. een speelmiddag, het paaseieren zoeken maar ook de aankomst en middag met Sinterklaas.
Binnen Dorpsbelangen zet ik me dan ook volledig in op Sociaal Domein en Veiligheid. Dat laatste vind ik super belangrijk voor oud en jong. Daarom ben ik mede beheerder van de Whatsapp buurtpreventie in Buurmalsen, maar zet ik me voor beide specialismen graag in voor alle 26 kernen in onze gemeente West Betuwe.
07. Arie Nout
Mijn naam is Arie Nout, 68 lentes jong en samen met mijn vrouw Adrie woonachtig in Geldermalsen. Samen hebben wij 2 zonen en 6 kleinkinderen.
Mogelijk kennen jullie mij wel als oprichter van banden service Nout. Momenteel geniet ik van mijn pensioen en ben ik lekker druk met hobby’s aan oude bromfietsen sleutelen en af en toe nog wat werkzaamheden bij Profile Tyrecenter Nout.
Vanaf 2022 ga ik mij volledig inzetten voor de belangen van de burgers in de gemeente West Betuwe voornamelijk voor een goed ondernemersklimaat en vrijwilligersklimaat en daar de verbinding in maken.
08. Patricia Versluis
Mijn naam is Patricia Versluis. 47 jaar geleden ben ik geboren in Leerbroek, maar al snel verhuisd naar Heukelum, waar ik ben opgegroeid. De kleuterschool heette toen nog “de Bijenkorf” en de basisschool was “De Lindhoudschool”. Na de gymnastiekvereniging en de “wandelclub”, ging ik voetballen bij de dames van vv. Heukelum. Een grote ster ben ik nooit geweest, maar gezellig was het wel.
Vrijwilligerswerk werd mij met de paplepel ingegoten. Menige uren werden met mijn ouders doorgebracht op de voetbalvereniging met het organiseren van de Fancy Fair, het mix-toernooi en puntentellen bij het klaverjassen. Achter de bar bij Jeugdsoos Empty-Purse en aan de poort bij de Jaarmarkt in Heukelum.
Een aantal jaren woonde ik in Gorkum. Een gezellige tijd, maar een jaar nadat mijn dochter Iris werd geboren, wilde ik graag weer terug naar het vertrouwde stadje aan de Linge. En zo wonen wij hier inmiddels alweer ruim 18 jaar. Ongeveer 2 jaar later kwam Joep ter wereld. Hij is inmiddels 16 jaar oud. En zo keerde ik weer terug op de basisschool, waar ik als hulpmoeder vele hand en spandiensten heb verricht.
Van jongs af aan ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Begonnen in de ouderenzorg, revalidatie en palliatieve zorg. Van daaruit de opleiding tot verpleegkundige in het Beatrixziekenhuis in Gorkum gevolgd. Ik heb warme herinneringen aan mijn tijd bij “Buurtzorg Lingewaal”, waar ik ben gestopt omdat ik ben gaan werken op de hartcatheterisatiekamers (HCK) in Nieuwegein. Als men vraagt wat ik doe, dan is de makkelijkste omschrijving; “Dotteren” bij of na een (dreigend) hartinfarct. Op dit moment volg ik naast deze baan ook de opleiding “Praktijkopleider in de gezondheidszorg” aan de Hogeschool in Eindhoven.
Toen de kinderen groter werden, kwam ik weer vaker op de vv Heukelum. Als leider van de meiden en ook als verzorger van het eerste elftal.
Ruim 50 jaar geleden was het de wandelvereniging Heukelum die de eerste Jaarmarkt in Heukelum organiseerde. Dit is door de inzet van vele Heukelummers uitgegroeid tot een groots evenement, met de “gezelligheid van toen”. Sinds een jaar of 8 maak ik deel uit van het bestuur van “Stichting Jaarmarkt Heukelum” en de laatste jaren heb ik de rol van Marktmeester mogen vervullen.
Via deze weg kwam ik in aanraking met de Kernagenda Heukelum.
“De gemeente” was voor mij vooral een negatief begrip. Log, onbuigzaam en onbegrijpelijke besluitvorming en vooral “ver van mijn bed”.
De kernagenda en de jaarmarkt lieten mij zien dat je als inwoner wel degelijk je invloed kunt uitoefenen op de beslissingen en het beleid van de gemeente.
Mijn kracht ligt niet zozeer in het bedenken van oplossingen, maar wel in het verbinden van mensen, verhalen en ideeën. Door te luisteren naar wat er leeft en dit te vertalen naar de juiste mensen op de juiste plek, denk ik een mooie bijdrage te kunnen leveren aan een leefbare gemeente, waar alle 26 kernen er toe doen.
Met Dorpsbelangen wil ik de stem van Heukelum te laten klinken in West Betuwe!
09. Henry Piek
Mijn naam is Henry Piek, geboren op 8 juli 1984 te Rumpt. Ik woon samen met mijn vrouw Marije in Beesd. Daar wonen we al sinds 2015 met veel plezier samen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als grafisch vormgever bij Koninklijke FruitMasters te Geldermalsen.
Jeugd en familie
Ik ben opgegroeid tussen het fruit. Mijn ouders hebben aardbeien, appels en peren geteeld op het perceel achter hun huis in Rumpt. Ik ben de middelste zoon van mijn ouders. Ik was altijd buiten te vinden en actief bezig met van alles en nog wat.
Opleiding
Ik ben afgestudeerd aan de Kunstacademie St. Joost te Breda als Grafisch Vormgever. Naast die opleiding heb ik Marketing gestudeerd en diverse cursussen gevolgd in de wereld van fotografie en webdesign. Op de middelbare school heb ik mijn HAVO gehaald. In Rumpt heb ik groep 1 tot en met 7 van de basisschool doorlopen. Door de fusie van de twee basisscholen in Rumpt ben ik voor groep 8 uitgeweken naar Beesd.
Vrije tijd
In mijn vrije tijd ben ik veel buiten aan het sporten, onze regio leent zich daar uitstekend voor. In het verleden heb ik bij zowel Rhelico als Beesd gevoetbald. Na een knieblessure ging de focus richting triatlon waar ik al snel mee kon doen voor podiumplaatsen. De afgelopen jaren heb ik deelgenomen aan diverse WK’s, een EK en NK’s. Op het EK lange afstand (3.8km zwemmen, 180 fietsen, 42km hardlopen) in 2019 heb ik mijn huidige PR van 9 uur 27 minuten en 28 seconden gerealiseerd, een tijd waar ik enorm trots op ben.
Organiseren
Het organiseren van evenementen is iets wat ik al van jongs af aan doe en met heel veel plezier. Het samenbrengen van mensen en met elkaar genieten van een evenement geeft mij een enorme kick. Als secretaris van Stichting Festivate ben ik trots op de groei en het regionale bereik dat we hebben met ons festival. Hopelijk kunnen we de komende jaren blijven groeien en meer mensen binden en boeien.
Dorpsbelangen
Tijdens deze pandemie ben ik me meer gaan verdiepen in de lokale politiek. Ik heb me aangesloten bij Dorpsbelangen omdat de eigenheid van iedere kern in onze mooie gemeente iets is waar ik me hard voor wil maken. Samen met inwoners werken aan de dingen die hen aan het hart gaan. Geen binding met Den Haag maar juist met ons eigen verstand en in de eigen leefomgeving zaken oplossen.
Op 16 maart kunt u stemmen, maak gebruik van dat recht. Ik zou bijzonder vereerd zijn als u op mij stemt.
10. Nellie Donker
Wie ben ik?
Mijn naam is Nellie Donker (50), moeder van Sander (15). Samen met twee Rottweilers en twee poezen wonen we met veel plezier in de Hellouwse polder. Ik hou van de sporten van het seizoen; schaatsen in de winter, zwemmen in de zomer, heerlijk hardlopen in de omgeving en reizen…; er is overal iets te leren. Na mijn studie Bedrijfscommunicatie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen ben ik in het bedrijfsleven gaan werken en daarna in onderwijs terecht gekomen. Mijn passie ligt bij groei en ontwikkeling en daarom werk ik al geruime tijd als manager Business, Finance & Law bij Hogeschool Inholland. Prachtig om te zien hoe jongeren zich ontpoppen en keuzes maken tijdens een de schooltijd/studie en in het dagelijks leven.
Waarom Dorpsbelangen West Betuwe?
De toekomst van onze dorpen ligt mij na aan het hart en dan denk ik aan gezond, duurzaam en creatief en dit alles met de menselijke maat! Het verenigingsleven speelt hierbij een belangrijke rol. Dat maakt dat ik me heb aangesloten bij Dorpsbelangen West Betuwe.
Zo door de jaren heen ben ik actief (geweest) bij meerdere verenigingen en activiteiten. Dit zit op het DNA van mijn familie, zowel mijn ouders als mijn zus zijn altijd actief geweest in het verenigingsleven en ik zie het nu ook al bij onze kinderen. Sinds 2016 ben ik voorzitter van v.v. A.S.H.. Daarnaast ben ik samen met enthousiaste dorpsbewoners bezig met de “kernagenda van Hellouw”. Wat willen wij dan? Betaalbare (huur)woningen, die naast wonen ook de toekomst van onze verenigingen veilig stellen, een integrale aanpak voor wegen en aanzien van dorpen en nog veel meer…
Mijn Droom?
Ik droom van plezierige en mooie woon- en leefomgevingen in onze gemeente West Betuwe, waar mensen met elkaar in verbinding staan, elkaar ontmoeten, elkaar ondersteunen van jong tot oud, waar iedereen meetelt, waar actie is en het verenigingsleven bruist. Het zal geen verrassing zijn, dat het welzijn en het welbevinden van al onze inwoners van West Betuwe boven aan mijn lijstje staat, zoals dat ook in mijn werk boven aan het lijstje staat. Deze thema’s doen er toe en ze geven mij veel energie.
11. Willeke van Lith-Van der Woerd
Mijn naam is Willeke van Lith-van der Woerd, 41 jaar oud. Mijn hele leven woon ik in West Betuwe, geboren en opgegroeid in Tricht en inmiddels al bijna 20 jaar in Meteren.
Met een grote dosis nieuwsgierigheid en enthousiasme sta ik in het leven. Uitdagingen ga ik graag aan, eerder zocht ik deze in het werk en het managen van mijn gezin die bestaat uit man, zoon (14) en dochter (12).
Blij word ik als ik ergens betekenis aan kan geven. Dit geeft me energie. Zo was ik actief als lid van de activiteitencommissie van de peuterspeelzaal, diverse jaren heb ik me ingezet als klassenmoeder en ondersteuner bij de schoolbibliotheek op de Meester Aafjesschool. Daarnaast heb ik bij verschillende verenigingen bestuurswerk gedaan.
Het aangaan van contacten is iets wat mij van nature goed af gaat. Of dit nu tijdens een rondje op de racefiets is, bij het maken van muziek of een gesprek aan de kassa in de supermarkt, dat maakt mij niet uit. Contacten zijn boeiend, inspirerend en voedend voor mij. Het zorgt voor verbinding en brengen mij in beweging.
Ons gezin is betrokken bij verschillende verenigingen in onze mooie gemeente. Als kind leerde ik klarinet spelen bij O.Z.O.D. in Tricht, later werd ook mijn man daar drummer. Inmiddels drumt hij al weer een aantal jaar bij Just-M van de muziekvereniging in Meteren.
Door mijn zoon ben ik aanraking gekomen met de wielersport. Eerst bij F.C.V. Geldermalsen, daarna op het Wielersportcentrum de Betuwe in Tiel, waar hij de overstap maakte van BMX naar wielrennen. Hierdoor kreeg ik steeds meer interesse in de wielersport en heb ik me aangesloten bij de Lingerenners in Geldermalsen.
Onze dochter speelt graag een potje hockey bij H.C. Geldermalsen, de meiden moedig ik graag aan.
Dorpsbelangen zet zich in voor de leefbaarheid en behoud van het verenigingsleven, omdat dit aansluit bij mij als persoon, wil ik me aankomende periode actief inzetten voor deze partij.
Ik werk als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Mijn interesse op politiek gebied gaat dan ook uit naar de zorg en het sociale domein, maar vooral het grijze gebied wat hier tussen zit. Sport en cultuur zorgen naar mijn idee voor een prettig leefklimaat. Ook deze gebieden hebben mijn belangstelling en wil ik mij graag voor inzetten.
De gemeente West Betuwe staat bekend om zijn fruitteelt. Binnen ons gezin is deze sector ook niet onbekend, omdat mijn man, onze familieleden en kennissen hier werkzaam in zijn.
Meteren is naar mijn idee een dorp met een uitdaging! Door de uitbreiding van de Kalenberg en Plantage wil ik me inzetten om verbinding en betrokkenheid van inwoners te vergroten.
Belangrijk is dat jonge inwoners van West Betuwe gehoord worden. Ik hoor graag jouw verhaal of luister naar je ideeën! Hopelijk kunnen we dan samen tot concrete voorstellen komen. Het werkt beter als activiteiten in je eigen buurt te vinden zijn.
Zie ik je snel? Om een praatje te maken?
12. Hans Daudeij †
Mijn naam is Hans Daudeij. In 1948 geboren in ’s-Gravenhage en daarna 40 jaar getogen in Goes. Vanaf mijn 50ste regelmatig naar Rivierenland getrokken, om daar uiteindelijk in Vuren tot op de dag van vandaag te landen.
Na een studie economie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, heb ik vanaf 1970 gezorgd voor een permanente educatie op veel van mijn interessegebieden.
Ik was bestuurder van een aantal vennootschappen op het terrein van projectontwikkeling, onroerend goed, assurantiën, hypotheken, pensioenen en financieringen, maar ook op het gebied van de zich helende, kledende en voedende mens.
Met mijn twaalfjarige raadservaring zie ik het als een uitdaging om het nieuw gevormde fundament onder onze jonge gemeente verder vorm te geven, zodat de bestuurscultuur herkenbaar en betrouwbaar is voor onze inwoners. Ik hoop daar een steentje aan bij te kunnen dragen.
Ik kies voor Dorpsbelangen West Betuwe omdat de sociaal liberale uitgangspunten mij uit het hart gegrepen zijn en feilloos aansluiten bij mijn andere functies. Als bestuurder van een aantal Coöperaties hanteren wij daarbij het Rijnlands model, dat naadloos aansluit op het Europa van de Regio’s en de Omgevingswet.
Ik wil mij extra sterk maken voor de Verrijkende Landbouw en de implementatie van de (Europese) energietransitie, maar in wezen het volledige scala van (maatschappelijke) onderwerpen, die om een beslissing vragen. Natuurlijk ligt het ene onderwerp mij beter dan het andere, maar ik ben multifunctioneel inzetbaar. Uiteindelijk gaat het om het welzijn, de welvaart en de welstand van onze inwoners.
13. Monique Daam
Wie?
Daam is de naam… ‘Monique’ ervoor vonden mijn ouders meer dan genoeg 60 jaar geleden.
Waar?
Sinds 2003 woon ik met Bram en onze twee flatcoated retrievers in het mooie Acquoy waar we, sinds de kinderen het huis uit zijn (2009) de kleinschalige B&B LingeBed runnen op de Lingedijk en twee keer per week met enthousiaste inwoners jeu de boules spelen op onze baan. Twee keer hebben we een gelegenheidsnestje gehad…22 puppies in LingeNest.
www.lingebed.nl
Sterke punten?
Door een brede werkervaring van hotelbeheer, podoloog en orthomoleculair voetreflexoloog-therapeut, verkoop buitendienst tot MT-lid bij de Nederlandse Veiligheidsdienst beweeg ik me makkelijk onder de mensen. Ik ben eenvoudig benaderbaar, kan goed luisteren en sta graag voor de samenleving klaar. Maak me zorgen over een samenleving die verhardt, waarin de verschillen zo zichtbaar worden. We zijn niet allemaal gelijk maar wel gelijkwaardig!
Hobby’s?
Wandelen, zwemmen, pianospelen, zangles, beeldhouwen, klussen, tuinieren, reizen, lezen, koken en vooral genieten van kinderen, kleinkinderen en vrienden in goede gezondheid.
In Acquoy?
Dorpsplan schrijven, organiseren van activiteiten zoals buurtbbq, fietstocht, workshops, jeu de boules toernooi, ondersteuning Ouderensoos en helpende hand uitsteken waar gewenst. Daarnaast kan Welzijn West Betuwe altijd een beroep om me doen voor vrijwilligerswerk.
www.acquoy-westbetuwe.nl
Dorpsbelangen?
Sinds februari 2019 ben ik met veel plezier Burgerlid van de raad namens Dorpsbelangen. Ik vind het belangrijk om iets te mogen betekenen voor de samenleving en hoop er aan bij te dragen dat onze inwoners met plezier leven, wonen en werken in onze gemeente en zich gehoord en veilig voelen in hun leefomgeving.
14. Gea van Os-De Jongh
Mijn naam is Gea van Os- de Jongh, 50 jaar. Geboren in Herwijnen sinds 1993 woonachtig in Haaften. Moeder van 2 zoons van 22 jaar (Jevi en Wion).
In Herwijnen hadden mijn ouders een supermarkt. Na mijn middelbare school heb ik een opleiding als bloemist gevolgd en nadat ik diverse jaren bloemist ben geweest, ben ik bij mijn ouders in de supermarkt en in het postkantoor gaan werken. Toen de supermarkt was verkocht, heb ik (samen met mijn moeder) een eigen bloemenwinkel gehad. In 2000 is mijn man verongelukt en heb ik zijn bedrijf in de elektrotechniek voorgezet, en nu eigenaar van Elektrotechnisch bureau Wakkermans- Interlec te Haaften.
In mijn vrije tijd ben ik actief in het verenigingsleven in Herwijnen. Ik ben 40 jaar lid van Muziekvereniging Wilhelmina en ben daar al geruime tijd voorzitter van die vereniging. Ook ben ik betrokken geweest bij het oprichten van MOL (muziekonderwijs Lingewaal) en ben daar voorzitter van. Sinds circa 3 jaar ben ik toegetreden tot het bestuur van Dorpsgemeenschap Herwijnen. Deze vereniging zorgt voor het in stand houden en het onderhoud van dorpshuis de Poort in Herwijnen. Na benaderd te zijn voor het oprichten van een dorpsplatform in Herwijnen, heb ik me daar ook bij aangesloten. Na de oprichting hebben we een kernagenda opgesteld, een dorpsmagazine uitgebracht en punten uit de kernagenda opgepakt om uit te voeren.
De verbinding van verenigingen, bewoners en de gemeente is voor mij heel belangrijk, zonder overbodige bureaucratie. Korte lijnen en snel proberen resultaten te boeken. De leefbaarheid van de dorpen van West Betuwe is belangrijk voor alle inwoners zowel jong als oud.
15. Aart Blom
Ik ben Aart Blom en ben 64 jaar
En ben woonachtig in Waardenburg, ben getrouwd en heb twee kinderen.
Ik ben een echt een mensen mens, sociaal ingesteld en ook behulpzaam. Probeer altijd het positieven te zien en ervoor te gaan als er mogelijkheden zijn.
Bij Welzijn West Betuwe ben ik betrokken als coördinator van de ouderenbus. Vijf dagen in de week breng ik ouderen en mensen met een beperking naar een zorgboerderij of een dagbesteding
Ook houd ik mij bezig met het dorpshuis De Koeldert in Waardenburg: om deze nieuw leven in te blazen, inwoners van Waardenburg hierbij te betrekken door kleine klusjes te doen zoals bijvoorbeeld schilderen en herstelwerk.
Mijn ervaring is dat Dorpsbelangen zich goed inzet om de dorpen met zijn kern en dorpshuizen op de kaart te zetten. Ik wil dan ook vanuit Waardenburg mijn bijdragen leveren om mee te denken en inwoners de weg te wijzen.
16. Bram Wesselo
Ooit was ik leiding bij de kindervakantiespelweek, was bij de oprichting van de dorpsraad, had zitting in de ouderraad van de school en we bouwden ons eigen huis.
Als werktuigbouwkundig ingenieur verdiende ik de eerste helft van mijn werkzame leven de kost in verkoop en marketing, voornamelijk internationaal in de meet- en regeltechniek. Vanaf 2003 werd ik wiskundedocent en afdelingsleider op het Lingecollege in Tiel. In 2017 startte mijn pensioen.
Vanaf 2015 was ik lid van de Omgevingstafel Tricht om daar, samen met 15 andere Trichtenaren, over belangen van het dorp rond de spoorverbreding mee te denken.
Ondersteuning van musea en instellingen, die zich bezighouden met het bewaren, tentoonstellen en in stand houden van het streekeigene op agrarisch gebied is het doel van de Henriëtta de Wolf stichting. Van die stichting ben ik voorzitter.
Ik ben nu 70 jaar, frequent bezoeker van een sportschool, wandel en fiets regelmatig en heb tuinieren als hobby.
Niet alleen volg ik wat met Tricht te maken heeft, maar zet mij ook graag in voor belangen elders in onze prachtige gemeente West Betuwe.
17. Roeland Grip
Ik ben Roeland Grip, geboren in 1967 en woon met mijn man in Varik.
Ik werk als teamcoach bij een zorgorganisatie en daarnaast werk ik als coach, trainer, trainingsacteur binnen mijn eigen bedrijf Key to Grip.
In Varik ben ik vrijwilliger/bestuurslid van Stichting Vrienden van de Dikke Toren, ben ik de afgelopen jaren regisseur geweest van toneelvereniging de Gulle Lach, de leukste toneelvereniging die er bestaat.
Binnen de Dorpstafel Varik Heesselt ben ik actief, eerst als secretaris en nu als voorzitter. Met iedereen die binnen de dorpstafel actief is hebben we verschillende dingen bereikt. Een aantal voorbeelden zijn buurtpreventie-app, groep sociaal Varik –Heesselt, Repair Cafe, zwerfafvalbrigade en zijn er mensen gevonden die nu Stichting opgericht hebben en zich bezighoudt met speeltuinen. En waar ik persoonlijk heel blij mee ben, is de markt die nu elke vrijdagochtend in Varik is.
Varik en Heesselt hebben een actief verenigingsleven. Vanuit de diverse verenigingen wordt er veel georganiseerd. Ook bewoners organiseren activiteiten; denk bijvoorbeeld aan de spooktochten, dorpsquiz en het grote vuur op het plein op oudjaarsdag. Allemaal activiteiten die zorgen voor verbinding en leefbaarheid.
Door samenwerking kunnen mooie dingen ontstaan die de leefbaarheid in de kernen bevorderen. En ik denk dat Dorpsbelangen West Betuwe dit als geen ander weet te doen. Met leden die actief in de kernen zijn op allerlei gebieden. Daarom ben ik lid van deze partij. Niet alleen schreeuwen over dingen die moeten veranderen, maar ook echt actie ondernemen om dat wat belangrijk is voor elkaar te krijgen.
18. Wim van Driel
Mijn naam is Wim van Driel, 73 jaar. Geboren in Meteren, vanaf mijn 4e jaar heb ik in Opijnen gewoond en inmiddels al 49 jaar in Ophemert. Ik ben 49 jaar gehuwd en heb een zoon, een dochter en vijf kleinkinderen.
Ik ben in een liberale familie opgegroeid en heb, nadat een oom na ruim 40 jaar wethouderschap voor de VVD in Est en Opijnen en later Neerijnen stopte, mij als lid aangemeld bij de VVD. Al snel in het bestuur gegaan en daarna 11 jaar fractievoorzitter voor de VVD in de Gemeenteraad van Neerijnen geweest. Al waar ik veel geleerd heb, maar gestopt omdat het naast mijn baan en privé te veel tijd ging kosten.
Het reilen en zeilen bij gemeenten en semi-overheid was mij bekend omdat ik daar 30 jaar over de vloer ben geweest omdat ik bij een accountantskantoor heb gewerkt dat de controles daar deed. De laatste 11 jaar bij hetzelfde kantoor heb ik mij alleen bezig gehouden met controles op onderwijsinstelling.
In het verleden heb ik diverse bestuursfuncties vervuld en thans alleen nog redactielid van ‘t Hemers Krantje en wederom bestuurslid van Huis op Hemert, na in het verleden jaren meegewerkt te hebben om een accommodatie in Ophemert gerealiseerd te krijgen.
Mijn motivatie om als lijstduwer op de lijst voor de Gemeenteraadsverkiezing 2022 voor Dorpsbelangen te staan is omdat ik het heel belangrijk vind dat er een partij is die, zonder landelijke binding, zich inspant voor de leefbaarheid van de 26 kernen van West Betuwe. Weten, aanvoelen wat er speelt en wat de behoeftes zijn. Daarom steun ik Rutger van Stappershoef als lijsttrekker !
19. Corina Arjaans-Eckelboom
Hierbij wil ik me even voorstellen, ik ben Corina Arjaans Eckelboom.
Ik ben 45 jaar getrouwd en ik heb 2 dochters. Samen hebben wij een kermisbedrijf en voorzien vele dorpen en steden van een leuke kermis. Een belangrijk stukje cultuur waar jong en oud samen komen. Kermis zorgt voor saamhorigheid en sociaal contact. Iets wat belangrijk is in een gezonde samenleving.
Onze thuisbasis is Rumpt en ik woon er al heel m’n leven. Ik vind het belangrijk wat er speelt in onze omgeving en wat de behoeften zijn in onze gemeente.
Daarom: stem op Dorpsbelangen en weet wat er speelt in uw omgeving.
20. John van Nieuwaal
Mijn naam is John van Nieuwaal, ik ben 46 jaar geleden geboren in Vuren en woon daar al mijn hele leven. Ik ben sinds 2007 getrouwd met Kim en wij hebben 3 zoons, Lars van 12 en de tweeling Mads en Svend van 3 jaar oud. Wij zijn ook de trotse ouders van Kjeld, die in 2015 een kwartier na zijn geboorte helaas is overleden.
Sinds november wonen wij aan het dorpsplein in Vuren, na 18 jaar recht tegenover de Halte gewoond te hebben, de plaatselijke jeugdsoos in Vuren. Hier ben ik voorzitter vanaf 2016, en ook Kim is hier vrijwilliger. Wij organiseren elke vrijdagavond activiteiten voor de kinderen van 4 tot en met 16 jaar, verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen. Een keer of vier per jaar houden we ook activiteiten voor meerdere groepen tegelijk en gaan dan bijvoorbeeld met elkaar kanoën de Linge of schaatsen in het Sportiom in Den Bosch. Ook hebben we wel eens meegedaan aan Mudrunfun in Amersfoort en Strong Viking in Wijchen, geweldig om dit met elkaar te doen! Ook zijn wij met de Halte de uitvalsbasis voor Bouwdorp Vuren in de laatste week van de zomervakantie, het evenement voor kinderen van de basisschoolleeftijd! Vanuit mijn functie als voorzitter van de Halte ben ik ook actief betrokken bij de gebruikersgroep van dorpshuis de Koels, de oprichting van een dorpsplatform of kernagenda en bij activiteiten van Vuren Actief. Verder mag ik een aantal dagen per jaar graag mijn oranje pak aantrekken en de Oranjevereniging Juliana ondersteunen in hun enthousiasme om jaarlijks een mooie feestweek te organiseren in Vuren. Als betrokken inwoner ook betrokken geweest bij de herinrichting van de kern van Vuren, verenigd in Hart voor Vuren, erg bijzonder en bijzonder fijn dat ik daar nu zelf ook mag wonen, aan het Dorpsplein in Vuren hebben wij de mooiste voortuin die je je maar kunt wensen. Mijn hart klopt voor Vuren!
Ik ben nooit bovengemiddeld geïnteresseerd geweest in gemeentepolitiek, maar het blijkt dat de leefbaarheid van een kern en de politiek toch wel heel nauw met elkaar verwant zijn en toen ik jaren geleden door Rutger van Stappershoef benaderd werd om lid te worden van Dorpsbelangen West Betuwe kwam ik tot de ontdekking dat bij Dorpsbelangen West Betuwe echt de belangen van de kern voorop staat! Een organisatie die staat voor een ruimhartig subsidiebeleid, oog heeft voor de problematiek in een kern en oplossingsgericht denkt, zeg maar de koe bij de horens vat! En daar kan ik me zeker ook in vinden, vandaar dat ik me inzet voor Dorpsbelangen West Betuwe en reken op uw stem op 16 maart.
21. Svenja Gerritsen-Van Breukelen
Mijn naam is Svenja en ik ben 34 jaar oud. Samen met mijn man Mark, onze drie kinderen van 2, 3 en 5 jaar oud, onze hond Tess en onze kat Guus, wonen wij in het fijne Geldermalsen. Zes jaar geleden zijn wij vanuit Utrecht naar de Betuwe verhuisd. Met familie in het zuiden en in het noorden lag dit geografisch gezien precies in het midden.
Vanaf de eerste dag hebben wij het ontzettend naar onze zin.
Toen wij hier kwamen wonen kenden wij nog niemand. Door ons te mengen in het bruisende dorps- en verenigingsleven zijn wij beetje bij beetje ‘ingeburgerd’. In het dagelijks leven ben ik fysiotherapeut bij Alpha fysiotherapie in Beesd en Meteren. Mijn specialisaties zijn sport gerelateerde klachten en blessures. Sport is mijn passie en ik ben dan zelf ook een fanatiek sportster. Bij GLTC Geldermalsen tennis ik, loop graag hard en zit ook nog af en toe op de racefiets. Mijn werk en mijn liefde voor sport combineer ik bij Healthclub45 in Meteren als sportinstructrice. Samen met mijn man verzorg ik ongeveer 5 uur per week de Les Mills groepslessen.
Vanwege de activiteiten van onze kinderen ben ik vaak te vinden bij VV Tricht, waar onze zoon en dochter voetballen bij de kabouters, het zwembad Laco waar de zwemlessen gegeven worden, bij de gymvereniging waar onze zoon en dochter gymen en turnen, Chapeau kinderwerk voor opvang en bij dansstudio24 waar ze dansen.
Zoals u kunt lezen hebben wij een actief leven en zijn wij graag onder de mensen. Ik voel me maatschappelijk betrokken bij het dorp en onze gemeente en ondersteun de visie van Dorpsbelangen. Gezondheid, een leerzame en actieve omgeving voor opgroeiende kinderen, het verenigingsleven, verbetering van infrastructuur met name voor voetgangers en fietsers zullen met name de onderwerpen zijn waar ik mij extra voor in zal zetten.
Zoals u hierboven kunt lezen sta ik midden in het dorpsleven en hoor vanuit die positie graag uw ideeën en meningen over bovengenoemde onderwerpen. Hiermee hoop ik uw visie kracht bij te zetten en over te brengen aan de leden van dorpsbelangen.
22. Chantal van Berkel-Van Rijnsbergen
Ik ben Chantal van Berkel-van Rijnsbergen, 35 jaar, geboren en getogen in de Betuwe, tot mijn 24e heb ik in Deil gewoond. Sinds 2011 woon ik met mijn man Dennis in Tuil. Samen hebben wij 2 jongens; Ruben van 8 jaar en Morris van 4 jaar.
Ik begon op de basisschool in Deil en vervolgens naar ORS Lek en Linge in Culemborg. Daarna volgde de HBO opleiding Accountancy met als uitbreiding Bedrijfseconomie. Na mijn opleiding ging ik aan de slag bij een mooi Accountantskantoor in de Betuwe waar ik na ruim 15 jaar nog steeds met veel plezier werk.
In Tuil heb ik samen met 2 andere dames ervoor gezorgd dat het schoolplein van CBS Klingelenburg vergroend is. Van een grijs schoolplein dat volledig vol lag met stoeptegels, naar een mooi groen plein met mooie (fruit)bomen en planten waar ook buiten les kan worden gegeven.
Daarnaast hebben we er met de Stichting Natuurspeeltuin Tuil voor gezorgd dat er voor de kinderen in Tuil een mooie groene speeltuin gerealiseerd is. Van een kaal stuk grond naar een prachtige plek vol speelmogelijkheden voor alle leeftijden. We hebben het hele proces begeleid en zijn trots op het resultaat. Deze speeltuin is nu 1,5 jaar open. Van deze stichting ben ik nu de penningmeester.
23. Wimco Groenendaal
In het mooie Est geboren 30 april 1974.
In Est mogen leren lopen, leren schaatsen op de Estse schaatsbaan, op de Estse basisschool mogen leren, buiten Est mogen wonen en blij om weer sinds flink aantal jaren in Est te mogen wonen.
Waarom Est; simpel DAAROM.…
Est is een dorp aan de A15 met veel wat een dorp aantrekkelijk maakt om te wonen en te leven. Dit MOET in ere gehouden worden.
In deze tijd niet altijd makkelijk maar wel mogelijk, door samen de schouders er onder te blijven zetten.
Ik heb een druk bestaan maar wil graag wat tijd vrijmaken om met name de belangen van het voortbestaan van ‘kleine’ dorpen uit te dragen.
Mijn drukke bestaan (runnen van een Estse familieonderneming) laat het vaak niet toe om op de voorgrond te treden, maar voor Est wil ik toch wat doen.
Politieke voorkeur of geloofsovertuiging vind ik tot zekere hoogte daarbij ondergeschikt, het gaat om het doel.
Ieder dorp zou een bakker, slager, kroeg, school en kerk moeten hebben, zeker voor de leefbaarheid en toekomst van een dorp.
Zakelijk kom ik in veel uithoeken van Europa en gezien wat het met een dorp doet als de bovengenoemde faciliteiten wegvallen, dan kom je als dorp snel op een glijbaan.
Dit is in Nederland niet nodig lijkt mij, maar toch wordt er aan de poten van die pijlers gezaagd.
De tijd veranderd ja, maar dit is geen excuus om geen woningbouw, behoud van scholen, behoud van verenigingsleven – en andere zaken die waardevol zijn voor de kwaliteit van leven – niet goed te faciliteren in de dorpen.
24. Patrick Koenhein
Mijn naam is Patrick Koenhein (42) en ik heb een relatie met Karina. Ik woon in Beesd en werk als schademanager bij een bedrijf in buitenvoorzieningen uit Geldermalsen. Ik hou van gezelligheid, humor en contact met mensen. Ik draag graag bij aan de leefbaarheid en saamhorigheid in mijn omgeving en steek mijn mening niet onder stoelen of banken.
Als geboren en getogen Beesdenaar ben ik mijn hele volwassen leven al betrokken bij diverse vrijwilligersorganisaties in mijn dorp. Onder andere ben ik al 20 jaar bestuurslid van de Oranjevereniging, die de jaarlijkse feesten rond Koningsdag organiseert in Beesd, waarvan de laatste 9 jaar als voorzitter. Ook ben ik bestuurslid van de Kindervakantiespelweek, waarin ik inmiddels bij elkaar 15 jaar actief ben.
Ik ben van mening dat als je zaken wilt veranderen en/of verbeteren, je het beste het initiatief dicht bij jezelf kunt houden. Ik vind het tijd om dit uit te dragen op een breder podium. Dat is de reden dat ik me verkiesbaar heb gesteld voor de gemeenteraad. Bij Dorpsbelangen herken ik heel veel standpunten, die ik belangrijk vind en waarvoor ik wil strijden, onder andere het kernenbeleid, verbetering van woonkansen en behoud van een actief verenigingsleven. Met het verkiesbaar stellen voor Dorpsbelangen hoop ik deze standpunten in stand te houden en mee te helpen deze uit te bouwen de komende jaren.
Ik sta altijd open voor vragen en opmerkingen uit mijn gemeenschap over allerlei kwesties en ga er graag het gesprek over aan. Ik wil graag op de hoogte zijn en blijven over wat er leeft in het dorp en daarbuiten.
25. Guido van der Wedden
Mijn naam is Guido. Ik ben 44 en getrouwd met Esther. We wonen samen met ons zoontje van 4 en dochter van 1 in Enspijk. Ik werk bij een ingenieursbureau en houdt van tuinieren; ik ben dan ook vaak in mijn tuin te vinden en ben dan altijd in voor een praatje met voorbijgangers, zo ben ik goed op de hoogte van wat er in het dorp speelt.
Sinds wij in 2016 in Enspijk zijn komen wonen zet ik mij actief in om van Enspijk een nog mooier dorp te maken. Ik was betrokken bij de aanvragen voor diverse leefbaarheidsbudgetten (o.a. kasteelbord, openbare waterkraan, jeu de boulesbaan, dorpsmededelingenbord, nieuwe doeltjes trapveld). Ik zit in het bestuur van de stichting MooiWonenInEnspijk en ben voor de lokale partijen actief in het bestuur van het waterschap. Ik zat ook in de werkgroep vanuit Enspijk die de Kernagenda heeft helpen opstellen met plannen voor Enspijk voor de komende jaren en zit ook in de zwerfafvalbrigade die het dorp schoonhoudt. Ook Esther is actief in Enspijk, o.a. met Bloemrijk en mezenkastjes.
Ik wil door mijn plek op de lijst laten zien dat ik Dorpsbelangen steun: het kerngericht werken en de leefbaarheidsbudgetten in het bijzonder vergroten de saamhorigheid en leefbaarheid in de dorpen enorm. Zonder Dorpsbelangen zouden deze mogelijkheden er niet zijn geweest. Dit moeten we behouden en verder uitbouwen komende 4 jaar.
Mochten er vanuit Enspijk vragen/opmerkingen richting het gemeentebestuur zijn, dan kun je me hier altijd op aanspreken. Ik ga daar dan mee aan de slag!
26. Mark de Deugd
Mijn naam is Mark de Deugd, 32 jaar en woonachtig op De Plantage in Meteren. Ik woon samen met mijn partner Lieke en ons 1-jarig zoontje Sil. Geboren in het ziekenhuis van Tiel, maar getogen in Geldermalsen. Hier heb ik tot aan mijn 28ste gewoond, eerst in het ouderlijk huis aan de Sterappel om vervolgens op mijn 21ste te verhuizen naar een appartement in de winkelstraat. In 2017 hebben we ons eerste huis gekocht in Meteren, om afgelopen zomer weer te verhuizen naar ons nieuwe huis aan de Oosterhof.
Momenteel ben ik bijna 6 jaar werkzaam bij radiozender Qmusic als accountmanager in Amsterdam. Hiervoor heb ik ruim 7 jaar gewerkt op de marketingafdeling van Fruitmasters in Geldermalsen, waar ik ook ben afgestudeerd. Een mooi bedrijf wat centraal staat in onze gemeente.
Naast mijn werk en mijn gezin, ben ik veel te vinden in het verenigingsleven. Zo ben ik al bijna 30 jaar lid van voetbalvereniging Tricht, waar ik zo’n 20 jaar actief heb gespeeld en vrijwilligerswerk gedaan heb. Zo heb ik in diverse commissies gezeten en 8 jaar het zaalvoetbaltoernooi mede georganiseerd in de Randhorst tijdens de Kerstvakantie. Inmiddels alweer ruim 8 jaar spelend lid in de selectie van korfbalvereniging Animo in Geldermalsen, waar ik ook mijn steentje bijdraag met onder andere sponsoring taken en het mede organiseren van het jaarlijkse jeugdkamp.
27. Enrico Satter
Mijn naam is Enrico Satter, ik ben 48 jaar oud, geboren en getogen in Geldermalsen en sinds 2016 woonachtig in Rhenoy. Ik ben getrouwd met Ria en we hebben twee kinderen Sem en Jake. Daarnaast zijn we een pleeggezin en hebben we voor twee pleegkinderen mogen zorgen.
Rhenoy heeft een zeer actief verenigingsleven, er wordt van alles georganiseerd. Waaronder het Timmerdorp waar ik meerdere keren met veel plezier heb geholpen als vrijwilliger. Ik ben lid van de ouderraad van de basisschool de Bloeiende Betuwe in Rhenoy. Daar zet ik me vooral in voor de organisatie van de kerstviering en het jaarlijkse pleinfeest. Laten we hopen dat de coronamaatregelen het aankomend jaar toelaten om dit soort evenementen en activiteiten weer te organiseren.
Ik ben 22 jaar lang mede-eigenaar geweest van Taveerne `t Pandje in Geldermalsen. In die periode had ik veel contact met de jeugd. Aan de bar hoorde je dan wel eens de problemen van jongeren en ik probeerde ze daar dan bij te helpen. Daarom vind ik de thema’s Recreatie, Sport, Jeugd en Onderwijs het belangrijkste. Deze dragen bij aan de toekomst van onze jongeren.
Het behoud en de ondersteuning van de middenstand (zelfstandige ondernemers, winkeliers) heeft ook mijn aandacht. Dorpskernen moeten kunnen bruisen!
Sinds 1,5 jaar ben ik weer installatiemonteur (loodgieter in de volksmond) waar ik ook veel in aanraking kom met milieuvriendelijke, duurzame installaties. In elk gebouw is dat weer anders. Ik vind Duurzaamheid dan ook een zeer interessant thema.
Sinds 2020 ben ik actief binnen Dorpsbelangen West Betuwe en daarmee hoop ik mijn steentje bij te dragen aan onze samenleving in deze mooie en uitgestrekte gemeente.
28. Koos van der Eijk
Ik ben Koos van der Eijk. Na zo’n 16 jaar in de gemeentelijke politiek te hebben doorgebracht is de vraag die ik mij vaak stel: ‘Kan ik zonder Dorps Politiek?’. Na 60 jaar ervaring in allerhande organisaties en verenigingen is mijn stelling altijd geweest: ‘een jaartje of tien, twaalf dat is genoeg’. En er is/was ook altijd weer wat anders om te doen. Maar loslaten blijkt ingewikkelder! Schreef Paul Simon al niet in het eind van zijn lied The Boxer. “I am leaving, I am leaving, but the fichter still remains. YES, he still remains…” (Ik vertrek, ik vertrek, maar de jager blijft nog steeds. Ja, hij is nog steeds… ).
En daarom sta ik ook deze keer weer op de lijst voor Dorpsbelangen West Betuwe.
Ik heb behoorlijk veel bestuurlijke ervaring opgebouwd door me in de samenleving te begeven. Vooral in de agrarische sector, dit omdat ik een veeteeltbedrijf had in Deil. Ik heb het raadswerk altijd met veel plezier gedaan. Als inwoners moeten we ons afvragen, ‘waar staan we over vijftien jaar’. We moeten oppassen, dat wat we vandaag doen, niet de toekomst in de weg staat. Het is belangrijk dat in deze nieuwe gemeente ieder dorp zijn eigen identiteit behoudt en aantrekkelijk blijft. Dat zal niet gemakkelijk zijn. Wat zou het mooi zijn als ieder dorp zijn eigen raadslid zou hebben. We moeten zodanig de zaken organiseren dat we naar de bewoners gaan. We hebben een geweldig mooi buitengebied met een historische waarde, daar heb ik veel belangstelling voor. Ik roep vooral jongeren op mee te praten. De toekomst is aan de jeugd. Weten wat hún mening is, daarover met respect voor elkaar van gedachten wisselen, de voor en tegens afwegen.
29. Richard Hu
Ik ben Richard Hu en woon sinds 2005 in Waardenburg. Mijn vrouw en ik hebben 3 zoons tussen 11 en 17 jaar oud. Samen runnen wij de veelzijdige horecazaak De Waard in Waardenburg. In mijn vrije tijd zet ik me in voor een schoon milieu en ik coördineer de Zwerfafvalbrigade in het dorp.
Sinds 2018 ben ik lid van Dorpsbelangen omdat deze partij voor elk dorp iets doet en ook aanwezig moet zijn. Dorpsbelangen spreekt mij het meest aan. Gemeentelijke politiek staat dichterbij de burger. Ik bedoel ermee dat de burger meer aanspraak kan maken in het dorp waar die woont. Ieder wil zich toch thuis voelen op z’n plekje!
30. Jolanda van Zonneveld
Mijn naam is Jolanda van Zonneveld, getrouwd met Nick en moeder van drie kinderen. Ik woon sinds 2003 in het mooie Opijnen.
Na het behalen van mijn mavo / kantoor / middenstandsopleiding / modevakopleiding, heb ik een jaar in Frankrijk gewoond en gewerkt voor een Engelse organisatie. Terug in Nederland ben ik werkzaam geweest in de horeca, als voedingsassistent in een bejaardentehuis en als administratief medewerkster. In 2010 heb ik wegens gezondheidsredenen mijn leven een andere wending gegeven. Opnieuw wat opleidingen en cursussen gevolgd, waaronder NEI-zelfrealisatie, Counselling and Coaching en Bars. Sinds november 2020, ben ik een kleine zelfstandige in de vorm van “spirituele” bewustwordingscoach.
Ik spendeer veel tijd aan vrijwilligerswerk: in 2020 ben ik een zwerfafvalbrigade gestart in mijn dorp Opijnen in samenwerking met de gemeente West Betuwe. Inmiddels telt de brigade 13 leden en de zorgboerderij Suvada. Wij rapen met regelmaat zwerfafval. Vanuit de zwerfafvalbrigade ben ik een bewustwordingscampagne voor zwerfafval gestart en kom ik o.a. op scholen hierover vertellen aan kinderen. Persoonlijk denk ik dat de meeste mensen niet stil staan bij het feit, wat zwerfafval aanricht, betreffende de gezondheid van natuur, dier en uiteindelijk de mens zelf daarom moet er een bewustwording worden gecreëerd. Het is tenslotte de natuur, die ons voorziet van zuurstof, voedsel en water.
Zie ook: www.zondernatuurgeentoekomst.nl
Via het initiatief Levend Landschap probeer ik de biodiversiteit te verbeteren binnen ons dorp. Hieruit zijn 5 Thema’s voortgekomen;
- Aantrekkelijke uiterwaarden
- Natuur in het dorp
- Ecologische bermen en oevers
- Groene bakens langs de dijk
- Natuureducatie en duurzame voedselproductie
Samen met Levend Landschap hebben we gekeken, wat we als eerste kunnen realiseren. Er is gekozen voor het Thema natuur in het dorp. Hier willen we de ideeën van bewoners tot uitvoering brengen.
We willen naast Bruchestraat 21 een bloemrijke wadi gaan realiseren incl. bijen – insectenhotel. Op de oude Zandstraat willen we graag de grasstrook omtoveren tot 4 seizoenen tuin. Een lust voor het oog en voedselbron voor insecten. Dit hopen we in 2022 voor elkaar te krijgen.
Daarnaast is er nog het idee om de Richtershof naar een buurttuin om te toveren voor jong en oud. Naast dat dit soort initiatieven goed zijn voor de biodiversiteit, vergroot je zo ook de sociale cohesie door samen aan dit soort projecten te werken.
Binnen de werkgroep ‘duurzaamheid, milieu, natuur en landschap’ van Dorpsbelangen wil ik me inzetten bovenstaande te realiseren. Samen maken we het verschil oftewel “Samen zaaien en blijven oogsten.”
31. Martijn Sengers
Mijn naam is Martijn Sengers
Je inzetten voor de buurt, verenigingen en het dorp hoort bij onze opvoeding, of dat nu is voor de vereniging waar je in speelt of de vereniging die handjes nodig heeft.
Opgegroeid in Rumpt, gewoond in Enspijk en inmiddels met mijn gezin woonachtig in Haaften.West Betuwe is een omgeving die mij bekend is. Het dorpsleven is een belangrijk onderdeel geweest in mijn hele leven en nog steeds speelt dit een belangrijke rol.
In Rumpt ben ik op jonge leeftijd begonnen bij muziekvereniging Voorwaarts. Inmiddels al 30 jaar binnen deze vereniging actief en niet alleen muzikaal. Ook het helpen bij het opbouwen van de concertzalen in Rumpt en Gellicum en het op jonge leeftijd ophalen van plastic glazen bij het dorpsfeest in Rumpt. Dit dorpsfeest waar ik, inmiddels al 10 jaar lang, met de andere bestuursleden het feest weer tot een mooi evenement maak.
Bij het verhuizen naar Haaften was één van de eerste zaken die geregeld werd het inschrijven als lid van de Oranjevereniging. Niet op de laatste plaats inmiddels mijn toetreding tot het bestuur van de Oranjevereniging, een enthousiaste groep om trots op te zijn. Ook hier wil ik mij inzetten voor het creëren van verschillende festiviteiten om de saamhorigheid binnen het dorp te houden.
Het dorpsleven is voor mij belangrijk, maar op de vraag wat dat dan precies is, is het lastig antwoord geven. Gezelligheid en saamhorigheid zijn daarin voor mij toch wel kernwaarden. Of dat nu gebeurt bij het opzetten van festiviteiten, het helpen van verenigingen of samen met de buren oplossingen realiseren. Mis ik iets in jouw idee van het dorpsleven, laten we dan samen in gesprek gaan om dit een plaats te geven.
32. Aart Johan van der Veen
Ik ben Aart-Johan van der Veen, een boerenzoon die de eerste 20 jaar van zijn leven is opgegroeid in het Enspijkse veld. Het was geweldig om op een boerderij op te groeien; zoveel ruimte en vrijheid, waar ik van jongs af aan mijn zelfstandigheid door meekreeg.
Nadat mijn ouders met mijn oudere broer, jongere broertje en zusje op mijn 21e zijn geëmigreerd naar Denemarken om daar een boerderij te beginnen, heb ik samen met mijn tweelingbroer in Deil gewoond. Daar heb ik mijn opleiding afgerond en ben ik gaan werken. Eerst bij een ICT-bedrijf in Geldermalsen en daarna bij Frupaks Fruit in Deil. Bij Frupaks werkten veel mensen uit de tegenwoordige gemeente West Betuwe en was door import en export internationaal georiënteerd, waardoor ik veel heb gezien van de wereld.
Sinds 2008 woon ik in Geldermalsen. Sinds 2012 heb ik mijn eigen fruitexportbedrijf. Ik woon samen met mijn vriendin en twee kinderen van twee en vijf jaar.
Mijn belangrijkste politieke interesses in de gemeente West Betuwe zijn leefbaarheid en historie. Leefbaarheid is een heel ruim begrip voor mij en iedereen heeft op dat vlak weer andere prioriteiten. Sinds ik vader ben geworden ben ik bijvoorbeeld de waarde van speeltuinen meer gaan waarderen. Onlangs ben ik zelfs bestuurder van de stichting Speeltuin De Draaimolen geworden. Maar leefbaarheid is ook voldoende en goede huisvesting en veilige verkeerssituaties voor alle verkeersdeelnemers, maar in het bijzonder voor alle schoolgaande kinderen.
Wat historie betreft zou ik graag de Betuwe met zijn Betuwse producten, waarden en landschap doorgeven aan de volgende generatie, waarbij voldoende aandacht moet zijn voor de instandhouding ervan.
33. Hans Lingeman
Wat doet een geboren en getogen Amsterdammer in de Betuwe, en wat heeft zo’n stadsjongen te zoeken op de lijst van Dórpsbelangen?
Om met het eerste te beginnen, mijn vertrek uit Amsterdam werd met gehoon ontvangen door vrienden en kennissen: “Wat heb je dáár nou te zoeken? Jij bent terug voordat je het weet, je houdt het nog geen week uit!” Nou, dat weekje, zijn inmiddels twintig hele fijne jaren geworden. Zoals een echte Lingeman betaamt, woon ik met mijn gezin aan de Lingedijk, langs ons schitterende riviertje De Linge. En mijn Amsterdamse criticasters? Die zijn zoetjesaan gedecimeerd. Want telkens als er weer enkele genoeg moed hebben verzameld om langs te komen, dompel ik ze vol overgave onder in de geneugten en gastvrijheid van onze streek.
Ja, en dan hoor je dus regelmatig hoe bijzonder het is om hier te wonen. Hoe bijzonder het is dat we sámen met de gemeente en inwoners initiatieven mogen bedenken en ontplooien ter verhoging van de leefbaarheid. Hoe bijzonder het is om sámen met een groeiende groep dorpsgenoten weggegooide blikjes, bakjes en ander zwerfvuil te verzamelen. Hoe bijzonder het is om sámen maandelijks te koken, of sámen een wekelijkse ronde te doen op onze racefietsjes, sámen in een dorpsbandje te spelen, of sámen een gezellige filmavond te organiseren in het buurthuis.
Dan kom ik op de tweede vraag: waarom Dorpsbelangen? Omdat zij lokáál de sociale cohesie bevorderen, omdat zij “burgers” in direct contact brengen met “bestuurders”, omdat ze een luisterend oor hebben en omdat ze staan voor alles wat deze gemeente zo bijzonder maakt. Tot slot: als ondernemer heb ik geen politieke ambities, maar u zult begrijpen na bovenstaande dat ik deze partij van harte vertegenwoordig in Gellicum!
Vrijwilligerswerk in het dorp:
- Communicatie Commissie Gellicum
- Cycling Club Gellicum
- Kookclub
- Zwerfvuilbrigade
- Co-Organisator van dorpsevenementen, zoals Filmavond
- En speel af en toe een deuntje mee met onze dorpsband, de Gellicumse Hot Toons.
34. Judith Kroon-Veldhuizen
Bij deze stel ik mij graag aan jullie voor! Mijn naam is Judith Kroon. Ik ben geboren en getogen in Driebergen-Rijsenburg, maar al ruim 25 jaar woonachtig in de Betuwe, waarvan de laatste 17 jaar in het mooie dorp Est. Ik ben getrouwd en heb twee zoons in de leeftijd van 21 en 18 jaar.
In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als manager van de afdeling Financieel Advies Vermogen bij Rabobank Gelderland-Zuid. Tevens run ik samen met mijn collega Wilco van Wijk een bemiddelingsbureau in de zorg genaamd Just4Care&Hospitality BV. Wij bemiddelen tussen de zelfstandigen in de zorg en de zorgvrager (o.a. zorginstellingen of particuliere zorg)
Daarnaast ben ik secretaris bij de Coöperatie Financieel Fit Rivierenland. Deze coöperatie bestaat uit partners die op gelijkwaardige basis zich allemaal inzetten voor een financieel vitaal Rivierenland. Wij zijn de brug tussen deze partijen en zorgen voor verbinding, samenwerking en kennisdeling met als doel een gezamenlijke en efficiënte aanpak tegen armoede en schuldenproblematiek in Rivierenland.
Ook bij de plaatselijke voetbalvereniging MVV’58 help ik als vrijwilliger en maak ik deel uit van de Raad van Advies. En af en toe kom je mij ook terug als medische ondersteuning (EHBO’er) bij evenementen/festivals. Naast mijn (vrijwilligers) werk vind ik ontspanning in het hardlopen en crossfitten én lees ik graag een goed boek.
Ik ben een netwerker pur sang; zo zie ik mijzelf. Ik ontmoet graag (nieuwe) mensen om ideeën uit te wisselen en ervaringen te delen. Dat leidt tot andere inzichten en het kan mooie uitdagingen met zich mee brengen. Ik ben positief kritisch ingesteld maar heb ook een groot empathisch vermogen waardoor de omgang aangenaam blijft.
Wat ik belangrijk vind, is dat wij voor volgende generaties een kwalitatief goede én veilige leefomgeving achterlaten.
35. Diane Wijngaard-De Bruin
Mijn naam is Diane, 34 jaar jong, getrouwd met Jeroen woonachtig met zoon Jesse van 11 in Deil. Geboren en getogen in Meteren, op mogen groeien op de boerderij samen met mijn ouders, twee broers en zus.
Op mijn 20ste leerde ik mijn man Jeroen kennen, na een jaar gingen wij samenwonen, trouwen, kregen wij zoon Jesse en wonen wij sinds 4 jaar in Deil met onze twee honden Freek en Giulia.
Het heeft vier verhuizingen gekost om onze definitieve woonplaats te mogen vinden. Een prachtig en sociaal dorp, waar men elkaar kent. Waar diverse activiteiten plaatsvinden zoals wekelijks de DOP, jaarlijks Koningsdag, de spelweek, Halloween, maandelijks de talkshow Deil draait door, etc. (Helaas liggen deze evenementen tijdelijk stil vanwege corona).
Zo zet ik mijzelf in voor de speeltuinvereniging de Kasteelridders en de Talkshow Deil draait Door.
De speeltuinvereniging de Kasteelridders is een kleine speeltuin aan de Frissestein die bedoeld is voor de kleinere kinderen. Een plek waar veel gespeeld wordt tijdens mooi maar ook minder mooi weer en waar mensen samen komen.
De talkshow Deil draait door is nog niet zo lang geleden van start gegaan, zo assisteer ik met opbouwen en de gasten te verwelkomen tijdens dit maandelijks terugkerende evenement.
Waarom ik Dorpsbelangen steun? Omdat het een politieke vereniging is die dichtbij de mensen staat. Waar politiek bedreven wordt met de intentie om onze leefomgeving leefbaar te houden en te maken.
Dorpsbelangen versterkt het gevoel dat je uit je eigen dorp voelt, om iets te betekenen voor anderen en de omgeving maar dan voor de hele gemeente.
Er schuilt een stukje Dorpsbelangen in ons allemaal.
36. Alex Belder
Mijn naam is Alex Belder, 44 jaar, getrouwd, twee dochters en geboren en getogen in het mooie Asperen.
In het dagelijkse leven ben ik inmiddels ruim 20 jaar werkzaam bij Hermeta in Asperen. Met een klein, maar geweldig team zijn we verantwoordelijk voor de gehele administratie van dit mooie bedrijf.
Naast mijn dagelijkse werkzaamheden, loop ik inmiddels een jaartje of 36 mee bij v.v. Asperen. Het zelf meevoetballen wordt steeds minder, maar als leider van het roemruchte Asperen 4 probeer ik toch wekelijks mijn steentje bij te dragen.
Dankzij de hobbies van mijn vrouw en dochters heb ik de afgelopen jaren ook kunnen ervaren wat er bij andere mooie verenigingen, zoals Volleybalvereniging WHV uit Asperen en fanfarekorps Door Eensgezindheid uit Heukelum allemaal gebeurd.
Het is van belang dat het eigen karakter van èn de leefbaarheid in de 24 dorpen en twee stadjes binnen West Betuwe gewaarborgd blijft. Het verenigingsleven speelt hierin een belangrijke rol.
37. Diana Monsauret-Jurrius
Wie is Diana Monsauret-Jurrius?
Ik ben 54 jaar en geboren in Noord-Brabant, groeide op in een dorp en ben nu woonachtig in het buitengebied van Heesselt. Ik ben getrouwd met een boerenzoon die zelfstandig qualified controller is met als specialisme de agrarische sector. Samen hebben we drie uitwonende kinderen. Ik ben ondernemer, maat van onze maatschap en mijn hobby is paardrijden. Sport, natuur en cultuur beleven in de eigen omgeving is wat ik aanbeveel.
Jeugd en familie
Ik heb een opvoeding gehad waarbij het christelijke geloof van waarde was en groeide op in een ondernemend gezin. Centraal stonden: ontwikkeling en zelfredzaamheid. Mijn voorouders zijn van Franse – en Nederlandse komaf die in het voormalige Nederlands-Indië medezeggenschap hadden in het veiligheidsdomein.
Opleiding
Ik ben bedrijfskundig opgeleid manager Personeel & Organisatie en na postacademische- en specialisatieopleidingen ben ik ook zelfstandig MfN-registermediator en erkend conflictcoach.
Activiteiten
Maatschappelijk sta ik vertrouwelijk en ook vrijwillig mensen bij wanneer conflicten in de relationele sfeer of bij kwesties gerelateerd aan het ondernemen of werk en inkomen leiden tot een negatief perspectief. Ik doe dat in deze context via Loqueris.nl. Mensen schrijven over mij dat ik oprechte aandacht heb en professioneel ben.
Dorpsbelangen
Mijn betrokkenheid met West Betuwe draagt inhoudelijk doch veelal in de luwte bij aan een toekomstbestendige verbetering van het woon-, werk- en leefklimaat in de gehele gemeente. Ik doe dit door op te komen voor het belang en de zorg van de vaste inwoners die authentiek in verbinding staan met de eigen gemeente. Daarom kies en steun ik Dorpsbelangen West Betuwe.
38. Jan de Bruin
Ik wil mij voorstellen en waarom sta ik op de lijst van dorpsbelangen?
Mijn naam is Jan de Bruin, 63 jaar jong en 42 jaar getrouwd. Ik ben vader van drie dochters en sinds 1992 voor mijn werk, vanuit de Randstad komen wonen in de mooie Betuwe. Toen ik in Beesd kwam wonen, leerde ik de gastvrijheid kennen van de mensen en voelde mij direct in deze omgeving thuis. Doordat ik, vooral in de eerste jaren bezig was met mijn werk als leidinggevende binnen het distributiecentrum van Blokker, het bedrijf waar ik nu al ruim 43 jaar werkzaam ben, was ik niet in de gelegenheid om mij aan te sluiten bij een vereniging. Na 5 jaar in Beesd te hebben gewoond, zijn wij naar Meteren verhuisd en was voor mij de tijd gekomen om iets in het dorp te gaan doen om ook betrokken te zijn. Omdat er op dat moment mensen gezocht werden voor de dorpsraad Meteren, heb ik mij daarbij aangesloten. Een dorpsraad is een groep vrijwilligers die zich sterk maakt voor belangen van bewoners in het dorp. Met als doel de leefbaarheid in de directe omgeving te behouden of te vergroten en ik dacht direct dat dit echt iets voor mij zou zijn. Ik heb mij dus aangemeld en daarna geprobeerd om samen met de andere bestuursleden ons in te zetten om zoveel mogelijk te bereiken voor de inwoners van Meteren. O.a. hebben wij er gezamenlijk door middel van het eerste burgerinitiatief in Geldermalsen, ervoor gezorgd dat de huidige nieuwbouwwijk “de Plantage” Meteren is gebleven, we hebben samen met de jeugd van Meteren het trapveldje gerealiseerd en daarnaast vele nu niet te noemen onderwerpen op de agenda kunnen zetten van wethouders en ambtenaren die veelvuldig in het voordeel van Metenaren zijn opgepakt.
Na een langere tijd zoeken van nieuwe bestuursleden, is het gelukt om een aantal gedreven nieuwe bestuursleden te vinden en het stokje over te dragen en was voor mij de gelegenheid gekomen om iets anders te gaan doen . Na ruim 21 jaar lid van de dorpsraad en het regelmatig volgen van onderwerpen die besproken werden in de gemeenteraad, dit volgen was noodzakelijk omdat er mogelijk zaken besproken konden worden die ons in Meteren zouden raken, is er interesse ontstaan in de gemeentepolitiek en wil ik kijken of ik hier iets meer mee kan doen . Omdat ik landelijke bestuurspolitiek iets anders vind dan gemeentelijke politiek heb ik ervoor gekozen om lid te worden van Dorpsbelangen West Betuwe. Dorpsbelangen probeert namelijk door een brede scoop een juiste vertegenwoordiging van inwoners vanuit alle kernen in zijn bestuur te hebben. Hierdoor zullen alle inwoners van alle 26 kernen goed gehoord en ook makkelijk benaderd kunnen worden. Belangrijke voor mij persoonlijk is aankomende periode om mee te kijken hoe het verder gaat met de werkgroepen in de kernen die zich gaan bezig houden met de door hun gemaakte “kernagenda”. Het is denk ik veel werk, maar het lijkt mij leuk en nuttig. Ik ben dan ook bereid om mij hier volledig voor in te zetten en er samen met de overige leden voor te zorgen dat onze mooie gemeente leefbaar blijft en voor iedereen fantastisch is om in te wonen, werken en recreëren, kortom LEVEN!!!
39. Lia Bullee
Lia Bullee (58 jaar) wonende te Acquoy in het buitengebied op een Melkveehouderij.
Ik ben opgegroeid op het water en zelfs nog een 3-tal jaren bij mijn vader in loondienst gewerkt op de binnenvaart. Jaren later getrouwd met een boerenzoon, boerin geworden en samen 2 mooie kinderen gekregen. Van werken op het water naar werken op het land, als het maar buiten is. Ondertussen werk ik al 25 jaar als financieel medewerker in het bedrijfsleven wat goed te combineren is met het werk op de boerderij.
Fietsen doe ik heel graag en dan natuurlijk met name over de dijken langs het water. Dat water blijft natuurlijk toch trekken en geeft zoveel rust. Het rondje Lingedijk van Acquoy naar Buren is een route waar je me zomaar kunt tegenkomen. De fietsen op de auto en samen in het weekend in een andere provincie een mooie tocht fietsen is ook heerlijk.
Naast het werk en mijn betrokkenheid bij Dorpsbelangen West Betuwe ben ik ook actief in het dagelijks bestuur van een paar verenigingen.
Speeltuinvereniging ’t Huchtje: Penningmeester / Secretaris
Agrarische Vrouwen Studieclub Tricht e.o.: Penningmeester
Kooise Dorpsraad: Voorzitter
Waar ik me graag voor wil inzetten is:
- Het voorkomen van de leegloop van het platteland. We hebben een mooie diversiteit aan Agrarische Bedrijven in de gemeente en die moeten we zien te behouden en ze de ruimte geven om te innoveren.
- De leefbaarheid in de Dorpen. Ik zie dat sommige Dorpen vergrijzen, de jeugd vertrekt omdat er vaak geen huisvesting voor ze beschikbaar is.
Laten we er met elkaar een mooie gemeente van maken, waar ruimte is voor jong en oud.
40. Bremke de Heus
Beste mede West Betuwe bewoners,
Mijn naam is Bremke de Heus-Barlo. Sinds mijn 4e jaar ben ik woonachtig te Deil, een van de mooie dorpen in onze gemeente. Eerst in het dorp bij mijn ouders en sinds 1999 in “het veld”, waar ik samen met mijn man, en onze 2 mooie dochters van 12 en 15 jaar, woon en een gemengd agrarisch bedrijf “de Kijfakker” run. Hier houden we zoogkoeien op een zo duurzaam mogelijke manier, bieden we verschillende faciliteiten voor ons paardenpension en kan iedereen genieten van rust en ruimte op het ruime kampeerterrein van onze boerencamping (www.kijfakker.nl).
Naast mijn werkzaamheden op ons bedrijf, werk ik in het onderwijs. Mijn onderwijscarrière is gestart in Geldermalsen bij de Lingeborgh als docent wiskunde en landbouw-breed. Na een paar jaar heb ik de overstap gemaakt naar het MBO onderwijs in Houten. Voorheen Wellantcollege, tegenwoordig Yuverta MBO. Hier heb ik op verschillende niveaus binnen de organisatie taken en verantwoordelijkheden met als standplaats locatie Houten. Toch blijft een van mijn favoriete taken het lesgeven en coachen van de MBO studenten. Het geeft veel voldoening om samen naar dat diploma toe te werken en hen daarbij te mogen begeleiden.
Binnen de gemeente heb ik me jarenlang ingezet binnen het bestuur van de landelijke rijvereniging en ponyclub de “Malsnaruiters” in Buurmalsen. Daarna heb ik als vrijwilliger ondersteund bij wedstrijden en andere activiteiten. Afgelopen jaar heb ik een speld mogen ontvangen voor 25 jaar lidmaatschap van de vereniging.
Daarnaast ben ik door onze oudste dochter betrokken geraakt bij de regionale voetbalvereniging Rhelico. Sinds 5 jaar train ik elke week het leukste en gezelligste meisjesteam dat bij Rhelico speelt. Begonnen met de MO-11-1 en dit seizoen zijn we al MO-17-1. Om mij ook op dit gebied te ontwikkelen en de speelsters goed te kunnen begeleiden heb ik via de vereniging bij de KNVB een trainerscursus gevolgd. Elke keer dat ik op het voetbalveld sta geniet ik van alle facetten die komen kijken bij het trainen en begeleiden van het meidenteam.
Ik vind openheid en duidelijkheid in de communicatie vanuit de gemeente naar de inwoners toe een belangrijk speerpunt waarin we als partij zeker nog stappen kunnen nemen. Een transparante en positieve houding is de basis om met mensen in gesprek te gaan. Door positief kritisch te zijn naar elkaar, blijf je zelf leren en jezelf ontwikkelen waardoor je met elkaar verder kunt komen.
41. Romina Leemkuil-Kars
Ik woon met mijn man en 3 kleine kinderen in Rumpt. Als kleindochter van Hans en Mien Eckelboom ben ik opgegroeid met de Kermis. Mede door Covid19 zijn wij als ondernemers in de evenementenbranche zwaar getroffen. Maar met ons nog vele anderen. Ik heb gezien hoe leden van Dorpsbelangen ons hebben bijgestaan. En nu wil ik mij, samen met hen ook inzetten voor de burgers van West Betuwe. Het is zo belangrijk als politiek om dichtbij de bewoners te staan in alle kernen van onze mooie gemeente. Waar nodig een luisterend oor en het tonen van betrokkenheid.
Ik wil mij daarnaast sterk maken voor meer vrijheid voor lokale ondernemers om producten aan huis te verkopen passend binnen hun bedrijf. En als bewoner van het buitengebied betere en veiliger wegen voor ons en onze kinderen.
42. Esther Fiolet-Gankema
Mijn naam is Esther Fiolet, 44 jaar en woonachtig in Gellicum. Daar woon ik aan de dijk samen met mijn man Patrick en onze zonen Max (13 jaar) en Floris (12 jaar). Verder ben ik HRM adviseur binnen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ik sport graag.
Mijn man en ik zijn ruim 15 jaar geleden vanuit Utrecht naar Gellicum verhuisd. Snel daarna kregen wij onze kinderen. Toen was er voor de kinderen niet meer te doen dan het vieren van het Sintfeest in een schuur in het dorp en de kindermiddag tijdens het jaarlijks dorpsfeest.
Gelukkig is dat de laatste jaren veranderd. Er wordt in de buurt veel georganiseerd, voor zowel jong als oud. Daarmee is het dorp levendiger geworden. Toen onze kinderen naar de basisschool gingen heb ik veel vrijwilligerswerk in de buurt gedaan: Ik zat in de ouderraad van de school, was hulpouder bij het Timmerdorp, was verkeersouder en ik heb jarenlang hockeytraining gegeven. Nu onze kinderen op de middelbare school zitten is dit minder nodig.
Echter, ik ben altijd van de partij als er iets leuks te doen is in de regio. Zo heb ik diverse malen meegedaan aan de Hel van Rhenoy (de blonde pijl uit Gellicum ;-)), ben ik trouwe bezoeker van het Goud van Foud feest. Spring graag de Linge in tijdens de nieuwjaarsduik. En ga ik graag met de kinderen uit het dorp bij de huizen langs om Halloween te vieren. Niet alleen ik maar ook de rest van het gezin doet actief mee in de buurt. Onze zonen helpen graag een handje mee als we samen met andere vrijwilligers uit het dorp zwerfafval gaan opruimen. Mijn man zorgt dat de kernagenda tot stand komt en hij is contactpersoon voor de veiligheidsregio. Ik help hem graag mee om de dingen gedaan te krijgen. Door de activiteiten leg je verbintenis met elkaar.
We zijn erg content dat er steeds meer te doen is in de omgeving op het gebied van sport, cultuur, onderwijs en gezelligheid.
43. Patrick van Leeuwen
Ik ben Patrick van Leeuwen, alleenstaand, 45 jaar, woon in Rhenoy.
Vanaf mijn 15e actief in het verenigingsleven van Rhenoy, variërend van het parcours opbouwen voor de jaarlijkse Wielerronde van Rhenoy, nu de Betuwse 11 dorpentocht, tot het opbouwen van de tent voor de Feestweek van Rhenoy tot schietmeester op de Kerstbazaar en alles wat erbij komt kijken.
Vanaf 2015 ben ik bestuurslid van de CommunicatieCommissie (CCRh), de dorpsraad van Rhenoy die elk kwartaal vergadert met de wethouder en gebiedsmakelaar over het reilen en zeilen in het dorp en de kernagenda. Recent hebben we als CCRh er voor gezorgd dat de incontinentie-.container niet aan het begin van het dorp geplaatst is, maar midden in het dorp naast de afvalcontainer.
Ik ben mede-beheerder van de Rhenoy Alert App, Durf te vragen App en de Facebook pagina Rhenoy. Tevens contactpersoon voor Rhenoy bij de gemeente en Welzijn West Betuwe.
Sinds 2019 lid geworden van Dorpsbelangen West Betuwe en juli 2020 in het bestuur als secretaris.
Ik heb een brede interesse in de politiek, vorig jaar heb ik de cursus Politiek Actief gevolgd.
Ik wil mij inzetten voor de mensen in de 26 kernen voor een leefbaar en een goed maatschappelijk sociaal netwerk. Mensen met elkaar in contact brengen. Jong en oud. Zij kunnen de problemen en uitdagingen samen aangaan met de wethouders en de gebiedsmakelaar. Daar staat voor mij Dorpsbelangen West Betuwe voor.
44. Jan Maas
Even voorstellen.
Ik ben Jan Maas, oud 73 jaar, woon in Meteren in de duurzame strobalen woning in de vorm van een hooiberg. Ik ben al 49 jaar getrouwd en heb twee dochters die elders wonen, Amsterdam en Culemborg.
Ik ben sinds 2005 lid van Dorpsbelangen omdat dit een politieke vereniging is los van de landelijke partijen die zich inzet voor de kernen van de gemeente, voorheen Geldermalsen en nu West Betuwe en niet geplaagd door de uitgangspunten van de landelijke partijen m.b.t. de invulling van het partijprogramma. Momenteel ben ik bestuurslid en sta onderaan de lijst omdat ik gezien mijn leeftijd niet meer in de raad wil, ben dus “lijstduwer” maar wel nog steeds zeer betrokken
Als vrijwilliger rijd ik op de Buurtbus West Betuwe en zit ik mede in de organisatie van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi in Geldermalsen waar we meer dan duizend kinderen laten spelen op drie woensdagen in april. We hopen in 2022 het 75 jarig bestaan van dit toernooi te vieren.
Mijn voornaamste aandachtsgebied na pensioenering is milieu en duurzaamheid in de breedste zin. In 2014 heb ik in eigen beheer een strobalen woning gebouwd/laten bouwen. Het casco is gebouwd door leerlingen van Bouwmensen onder begeleiding en toezicht van Mark van Dijk uit Rhenoy. Ik heb in samenwerking met een architect de bouwaanvraag gedaan en het concept verder in eigen beheer uitgevoerd en alle materialen zelf aangeschaft. De woning levert meer energie op dan het gebruikt en is een voorbeeld voor duurzame bouw met natuurlijke materialen en is jaarlijks opgenomen in de Duurzame Huizen Route waarbij ik de woning voor bezoek open stel. We wonen in een hoogstam kersenboomgaard die ik in het kader van agrarisch erfgoed in stand probeer te houden.
In het kader van duurzaamheid ben ik energiecoach bij het Energieloket Rivierenland met als doel bewoners te informeren bij huisbezoeken over de mogelijkheden van verduurzamen van de woning en gasloos worden in de toekomst.
Ik ben lid van Betuwe Wind en betrokken bij het voedselbos in aanleg Lingehout aan de Tielerweg in Geldermalsen.
Als hobby heb ik zeilen. Momenteel de enige wijze van transport gebruikmakend van de wind. Zeilen heeft de uitdaging constant met wind, water en weer bezig te zijn. Zeilen werkt daardoor zeer ontspannend en ontstressend.
45. Gert Timmerman
Mijn naam is Gert Timmerman, ik woon in Buurmalsen. Ik ben geboren in 1950 als Keietrekker (de stad Amersfoort), in 1971 naar de klei gekomen (Betuwe).
Sinds 2002 lid van Dorpsbelangen, vanaf 2002 in de raad van Geldermalsen, na drie periodes ben ik uit de raad gegaan en ben ik het Bestuur gaan voorzitten; ik stop nu echt met de actieve politiek en sta daarom onderaan de lijst.
Ik ben van huis uit een cijferaar, heb de opleiding voor accountant (AA). Geniet van mijn AOW, verzorg ook vakkennis voor collegakantoren, richt mijn aandacht op energie-, warmtetransitie, en klimaatadaptatie zowel in historisch, hedendaags als toekomstig perpectief, mede voor landschaps- en natuurbehoud in het Rivierenland.
46. Klaartje de Heus-Van Wijk
Ik stel me even voor. Ik ben Klaartje de Heus- van Wijk geboren in Meteren en sinds mijn huwelijk woon ik in Deil. Mijn man Sjef en ik hebben samen drie dochters en een zoon. Tevens tien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Mijn beroep was apothekersassistente / drogist.
Jarenlang heb ik samen met mijn man en zoon met plezier gewerkt op ons agrarisch bedrijf, mini-camping, paardenstalling “De Kijfakker”. Enige jaren geleden zijn mijn man en ik uit het bedrijf gestapt en is onze zoon Dorius eigenaar van het bedrijf en zet hij het familiebedrijf samen met zijn vrouw voort. Samen met Sjef, mijn man doe ik nu hand- en spandiensten op het bedrijf. Niet achter de geraniums gaan zitten, dat is niets voor mij!
In de politiek ben ik reeds vele jaren actief bij Dorpsbelangen en mijn drijfveer was en is nog steeds iets te kunnen betekenen voor de inwoners van onze gemeente West Betuwe, 26 kernen met ieder hun eigen identiteit.
Ik heb me jaren ingezet voor de belangen van elke inwoner in onze gemeente d.m.v. onze inloopavonden, aanwezigheid bij diverse activiteiten en bijeenkomsten van verenigingen en bedrijfsleven. Deze inzet stond bij mij hoog in het vaandel! Volksvertegenwoordiger ben je niet alleen enkele weken voor de verkiezingen, maar vier jaar lang.
Wij (de politiek) zijn er voor de inwoners en niet de inwoners voor ons!
Geen loze beloften voor de verkiezingen, maar beloften op feiten. Communicatie naar de inwoners is zeer belangrijk, een inwoner wil antwoord op zijn vraag hetzij een ja of een nee!
Geen macht om te heersen maar om te dienen.
De beschikbare financiële middelen inzetten voor de belangen van al onze 26 kernen van West Betuwe.
Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen West Betuwe. Dorpsbelangen West Betuwe heeft een groot aantal enthousiaste mensen in bijna elke kern die zich in gaan zetten voor de inwoners van alle kernen. Ik heb deswege besloten mij niet meer verkiesbaar te stellen voor de Raad. Ik blijf betrokken bij Dorpsbelangen West Betuwe! Niet uit het oog en niet uit het hart!
Met de inzet van onze fractie “Dorpsbelangen West Betuwe” zullen uw belangen ook de komende vier jaar gewaarborgd zijn!