16-03-2021

WEST BETUWE • Wandelnet-directeur Ankie van Dijk speldde Rutger van Stappershoef, wethouder van West Betuwe, als nieuwe ambassadeur van het Betuwepad vrijdag 11 maart het geel-rode markeringsspeldje op. Ze deed dit tijdens het regionale netwerkevent ‘Opening Toeristisch Seizoen’ van Stichting Bureau Toerisme in de Tuinen van Appeltern.

Met het ‘kersverse’ Betuwepad door de provincie Gelderland is een nieuw Streekpad van circa 150 km toegevoegd aan het landelijk routenetwerk van Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) en Streekpaden dat inmiddels meer dan 12.000 kilometer bestrijkt. 

“Het Betuwepad is prachtig en is een fantastische manier om deze streek te ontdekken, zowel voor gasten van buiten als ook voor inwoners van Gelderland”, stelt Wandelnet-directeur Ankie van Dijk, “Wandelen is hartstikke populair en uit recent onderzoek van de Nationale Wandelmonitor blijkt Gelderland de populairste wandelprovincie van Nederland”.

Ambassadeur Betuwepad

“We zijn Jan de Boer, voormalige burgemeester van Buren èn initiatiefnemer van dit Streekpad dan ook heel dankbaar”, zegt Ankie van Dijk, “Rutger van Stappershoef, wethouder van de gemeente West Betuwe is de nieuwe ambassadeur van het Betuwepad in de regio. Als ware ambassadeur ontvangt hij van Wandelnet dan ook het geel-rode speldje, identiek aan de markering van het Betuwepad en tevens de markering van alle andere Streekpaden.”

 De geel-rode markering staat voor de kwaliteit van een Streekpad, waarbij beleving van de route, de markering en natuurlijk de route zelf voldoen aan criteria, zodat de route voldoet aan de wensen van de wandelaars.

Wethouder Rutger van Stappershoef voelt zich vereerd met het geel-rode speldje. “Met het Betuwepad is onze regio een mooi en gevarieerd wandelpad rijker. Inwoners en toeristen kunnen alle seizoenen genieten van al het moois dat de Betuwe te bieden heeft; bloeiende bloesems, groene weides, slingerende rivieren, uiterwaarden en karakteristieke dorpen en stadjes.”

Betuwepad-Witte-Boomgaard

Het ‘kersverse’ Betuwepad begint en eindigt bij het station in Tiel en is circa 150 kilometer lang. De wandelroute is op te splitsen in meerdere etappes. Zo kun je makkelijk een of meerdere dagen lopen. Wie ‘Betuwe’ zegt, zegt bloesems en fruit. Nergens in ons land wordt er zoveel fruit geproduceerd als in de Betuwe; zowel oude, traditionele rassen als nieuwe soorten. In het voorjaar kun je tijdens de wandeling dan ook genieten van bloeiende boomgaarden en in de nazomer wandel je langs de leukste fruitstalletjes.

Wandelgids

De route van het Betuwepad inclusief de gpx-file is nu al online beschikbaar. Bekijk de route op Betuwepad: https://www.wandelnet.nl/betuwepad. Naar verwachting verschijnt de wandelgids van het Betuwepad rond de zomer.

Bron: Het Kontakt