14-01-2021

​Vijf jaar strijden; van idee, via concept, over horde naar horde. In 2020 zijn nu eindelijk de laatste hordes genomen. Alle betrokken partijen zijn nu aan boord bij het idee van een speeltuin in Ophemert. De speeltoestellen zijn besteld – binnenkort gaat de schop in de grond. Het duurt nu niet lang meer voor de kinderen van Ophemert kunnen spelen!

Begin 2020 stond er in deze krant een bewogen artikel over de zoveelste horde in het proces rondom de totstandkoming van de speeltuin. Speeltuinvereniging ‘t Slingerbos uitte toen haar frustratie over de gang van zaken in een toen vier jaar oud project. Daarop volgde actieve communicatie van wethouder Rutger van Stappershoef, en uitermate positieve actie vanuit het ambtelijk apparaat van de gemeente West Betuwe.

Mede dankzij hun onvermoeibare inzet heeft ook het Waterschap nu hun akkoord gegeven voor het plaatsen van de speeltuin op het terrein van de Schelp in Ophemert. De beste wensen voor 2021 die het bestuur heeft mogen ontvangen worden met rasse schreden bewaarheid. De speeltoestellen zijn ondertussen besteld; de komende lente kunnen de basisschoolkinderen van Ophemert spelen.

Bron: Weekblad West Betuwe