12-03-2021

In de afgelopen weken hebben de regionale kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd weer plaatsgevonden. In de Regio West Betuwe streden 13 schoolkampioenen mee voor een plek in de halve finale. De jury benoemde Evelien Coesmans van basisschool CBS De Wegwijzer uit Heukelum tot kampioen in deze regio.

Evelien las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek De brief voor de koning van Tonke Dragt. De in totaal 13 kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in een online ronde voor de titel van regiokampioen. Halve en landelijke finale Met (haar winst heeft Evelien zich geplaatst voor de halve finale. Ook deze ronde gaat geheel digitaal. Er zullen 6 schoolkampioenen naar de halve finale gaan.

De winnaar mag door naar de provinciale finale die tussen 10 en 17 mei plaats zal vinden. Uiteindelijk volgt er nog een landelijk finale, waarin de twaalf provinciale winnaars het tegen elkaar opnemen. Foto’s van de kwartfinales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl.

Bron: Weekblad West Betuwe