22-08-2021

​De gemeente West Betuwe heeft nog steeds geen aannemer gevonden voor de nieuw- en verbouw van het gemeentehuis in Geldermalsen.

De twee overgebleven partijen bij de aanbesteding zaten met hun biedingen ruimschoots boven het taakstellende budget (de plafondprijs) van 7,6 miljoen euro.

Drie andere partijen hadden zich al eerder teruggetrokken. Ze kregen gegevens door onderaannemers niet op tijd geleverd, ze hadden een te volle orderportefeuille en ook konden ze niet voldoend aan de door de gemeente afgegeven plafondprijs.

Dat is een fikse domper voor de gemeente. Het zal hoogstwaarschijnlijk een flinke vertraging opleveren. De start van de bouw was voorzien na de bouwvakvakantie. De bouw zou ongeveer een jaar duren. Maar die planning kan nu de prullenbak in.

“U zult begrijpen dat dit voor het college van B&W een teleurstellend resultaat is”, schrijft wethouder Ed Goossens deze week in een brief aan de gemeenteraad. Er zijn volgens Goossens nog wel constructieve gesprekken gevoerd met de beide partijen om er uit te komen, maar ‘het gat’ bleek onoverbrugbaar. Begin augustus is de aanbestedingsprocedure beëindigd. “We zijn ons bewust van het effect op de planning. Wij zoeken uit welke programmatische en financiële gevolgen er verder nog aan de orde zijn.”

Bron: Het Kontakt