09-06-2021

Als het aan de gemeente ligt wordt het een rustig tweede deel van 2021 met weinig evenementen en leuke festiviteiten voor onze inwoners. Vraag je nu een vergunning aan voor een evenement dan kun je op zijn vroegst in augustus aan de gang (als je in de meest positieve categorie van 8 weken valt weliswaar).

Om die reden werd al in maart door Dorpsbelangen West Betuwe middels een motie gevraagd om organisatoren perspectief te bieden en waar mogelijk te ondersteunen. De motie haalde het niet en werd weggestemd door het merendeel van de raad. Organisatoren die vaak vrijwillig hun evenement wilde organiseren (indien mogelijk) kregen vooral veel moeilijke vragen.

Het gevolg van dit alles? Het ene na het andere evenement in onze gemeente sneuvelt. Zelfs buitensport evenementen gepland voor komende zomer zijn al geannuleerd. Vooral de triathlon van Deil oorspronkelijk gepland op 21 augustus zou gezien de huidige versoepelingen haalbaar moeten zijn. De organisatie besloot vanwege de eisen gesteld vanuit de gemeente de stekker uit het evenement te trekken. Als het aan Dorpsbelangen ligt gaat de Gemeente beleid schrijven dat past bij onze huidige maatschappij. In oplossingen denken en samen met inwoners streven naar perspectief. Voorlopig zullen we moeten dromen van een kermis, sportevenement of dat feestje.

Bron: Weekblad West Betuwe