18-02-2022

De gemeente West Betuwe is trots op jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor de leefbaarheid in de kernen. Daarom reikte wethouder Rutger van Stappershoef op vrijdag 11 en 18 februari opnieuw de jeugdlintjes van West Betuwe uit. Twee jongeren uit de gemeente ontvingen een Jeugdlintje.

Wethouder Rutger van Stappershoef is vereerd dat hij opnieuw de jeugdlintjes mocht uitreiken. “Deze jongeren zetten zich belangeloos in om anderen te helpen en leveren een betekenisvolle bijdrage binnen onze lokale samenleving. Dat is ontzettend bijzonder en nodig. Wij zijn daarom erg trots op hun vrijwillige inzet en betrokkenheid. Daarom verdienen ze het Jeugdlintje. Net als vorig jaar zag de uitreiking er door de coronamaatregelen anders uit dan ik had gehoopt. Aan de voordeur en op het marktplein in Geldermalsen reikte ik de lintjes uit. Met taart, een oorkonde en felicitaties voor deze kanjers. Mooi om de verraste reacties te zien op het moment dat ik met dit leuke nieuws voor de deur stond.”

De ontvangers van het Jeugdlintje
Rinske Dijkstra, 17 jaar uit Deil zet zich in bij VV Tricht om jongere meisjes te trainen. Dat doet ze sinds ze zelf begon met voetballen. Rinske laat zien dat sporten belangrijk is. Ze doet dit al vijf jaar allemaal naast school en andere bezigheden. Dat maakt het bijzonder. Ze vindt het belangrijk om iedereen te betrekken bij trainingen en is kritisch, ook richting het bestuur. Dat wordt enorm gewaardeerd.

Luca van Rumpt, 8 jaar, uit Geldermalsen zet zich al drie jaar lang in voor de zwerfafvalbrigade. Een of twee keer per week loopt hij met zijn vader een grote ronde in en om het centrum van Geldermalsen. Dat is bijzonder op die leeftijd. Luca probeert zijn dorp een beetje schoner te maken. En hij maakt inwoners bewust dat een schonere wereld belangrijk is. Luca heeft zelfs een eigen zwerfafval Instagram account.

Bron: De Koetjong