13-07-2021

​Na een eerste halfjaar waarbij geen enkele activiteit mogelijk was voor de kermis is het door een nauwe samenwerking tussen Dorpsbelangen West Betuwe, de familie Eckelboom en de afdeling Vergunningen van de Gemeente West Betuwe wederom gelukt binnen alle geldende regels met betrekking tot COVID-19 de kermis te organiseren in Geldermalen en Beesd.

Tot op het laatste moment was de doorgang van de kermis dit jaar nog onzeker maar door een snel en adequaat handelen van het College van B&W onder leiding van burgemeester Servaas Stoop is het gelukt. Vooral de niet aflatende steun van wethouder Rutger van Stappershoef als portefeuillehouder van cultuur en evenementen was voor de familie Eckelboom erg fijn.

Op donderdag 1 juli is de vergunning verstuurd naar de familie Eckelboom. Na een verloren jaar 2020 met maar heel weinig kermissen en een slecht voorjaar in 2021 is men verheugd weer van start te kunnen gaan.

Al is dit het tweede jaar van COVID-19 maatregelen, toch waren de regels net weer iets anders en op sommige punten zelfs strenger dan vorig jaar. Door de zeer goede support van de afdeling vergunningen van de Gemeente West Betuwe in de persoon van Petra van der Heiden-van der Geld en Anjo Steen van Dorpsbelangen is het binnen de termijn van de vergunningverlening gelukt.

Persconferentie
Afgelopen vrijdag, 9 juli, was er een extra persconferentie van de overheid met nieuwe aangescherpte COVID-19 regels. Voor de kermissen verandert er gelukkig niets. Een kermis is een zogenaamde doorstroomlocatie waarbij de bezoekers rondlopen en na enige tijd ook weer weggaan.

Hans Eckelboom: “Laten we er met elkaar voor zorgen dat de kermis op een verantwoorde en gezellige manier doorgang kan vinden. Dus houdt de 1,5 meter afstand en volg de instructies op van de kermisexploitant. Bij de ingang tellen we het aantal bezoekers zodat wij ook aan de norm van één bezoeker per vijf vierkante meter kunnen voldoen. Als u even moet wachten dan is dat voor uw en onze gezondheid.”

De kermis start op woensdag 14 juli om 14:00 uur in Geldermalsen aan de Kostverlorenkade en duurt tot en met zaterdag 17 juli tot 01:00 uur.

In Beesd start de kermis op woensdag 21 juli.

De kermis in Heukelum is gepland van 1 tot en met 4 september en die van Herwijnen van 11 tot en met 14 september. Natuurlijk onder voorbehoud van eventuele nieuwe COVID-19 maatregelen.

Bron: Het Kontakt