Leden Dorpsbelangen geven acte présence

Afgelopen weken stonden in het teken van Koningsdag, van Herdenking en Bevrijding en het vieren van onze vrijheid!
Er werden rondom Koningsdag een tal van activiteiten georganiseerd in onze gemeente. Diverse leden van Dorpsbelangen hebben zich ingezet als vrijwilliger om voor de inwoners van hun dorp er een mooi feestje van te maken.

Op 4 mei waren er herdenkingsbijeenkomsten. Ook daar leverde diverse leden een bijdrage. Vrijheid is niet vanzelfsprekend, vrijheid vereist inzet, elke dag weer.

Wethouder Jacoline Hartman was bij de Dodenherdenking in Ophemert. Zij citeerde een stukje uit een gedicht van Remco Campert: “Verzet begint niet met grote woorden maar met kleine daden. Jezelf een vraag stellen, daarmee begint verzet. En dan die vraag aan een ander stellen..”
Het gevecht van de verzetshelden uit het verhaal betekent dat hun gevecht voor vrijheid maakt dat wij tot op de dag van vandaag verbonden zijn met het lot van al diegenen die hun leven gaven voor vrijheidsstrijd is vrijheid in verbondenheid.

Wethouder Rutger van Stappershoef opende op 5 mei Tour de Waal in Heesselt. Daar vierden ze vrijheid, democratie en vrede. De woorden die Rutger uitsprak waren gericht op vrijheid. De vrijheidsstrijd tegen Corona, de oorlog in Oekraïne, dichtbij allemaal. Het is van belang om vrijheid onder de aandacht te blijven brengen, te vieren en door te geven!

Wij zijn enorm trots op alle verenigingen, organisaties en vrijwilligers die deze activiteiten hebben georganiseerd. En kijken uit naar vele mooie en nieuwe initiatieven.