05-03-2021

​Het is een goed idee sneller dan gepland te beginnen met de nieuwbouw van een gezamenlijk schoolgebouw voor de protestants-christelijke Lingelaar en de rooms-katholieke Sint Antonius in Beesd. Daarover is de gemeenteraad van West Betuwe het eens. De scholen gaan niet fuseren, maar willen wel samen in een modern en duurzaam pand.

Wethouder Govert van Bezooijen (CU) staat erachter omdat de huidige schoolgebouwen sterk verouderd zijn. ,,Binnen waait het soms even hard als buiten‘’, zei hij eerder al. Op het vrijkomende terrein kan dan woningbouw komen, want ook daar heeft Beesd behoefte aan. Van Bezooijen verbond er wel een voorwaarde aan: ,,We moeten het als organisatie aankunnen en het mag geen vertraging opleveren voor alle andere scholen waar we al eerdere afspraken mee hebben staan.’’

Andere dorpen
De raad was uiterst positief over de schoolbesturen en Van Bezooijen, omdat het gelukt is op één lijn te komen voor een nieuw huisvestingsplan voor de komende twaalf jaar. Zo’n versnelling als in Beesd, dat oorspronkelijk pas na 2025 aan bod zou komen, moet wellicht ook kunnen voor schoolgebouwen in Varik, Deil en Rhenoy, die pas na 2028 gerenoveerd of geheel vernieuwd moeten worden.

Bron: De Gelderlander