29-06-2021

Zaterdag 26 juni heeft wethouder Van Stappershoef speeltuin de Bloesemgaard aan de Lindelaan in Meteren geopend.

Een aantal buurtbewoners is circa vier jaar geleden gestart met plannen om van het lege grasveld aan de Lindelaan een speeltuin te maken. Een intensief traject van fondsenwerving bij landelijke fondsen maar ook bij veel lokale ondernemers heeft er toe geleid dat er een voldoende budget was om de speeltuin te realiseren. Het is een speeltuin met houten speeltoestellen, hoogteverschillen, een bloemenweide en insectenhotel wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

De speeltuin is geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar oud. ‘Een voorbeeld voor heel gemeente West-Betuwe’ aldus Wethouder Van Stappershoef.

In de speeltuin staan diverse fruitbomen van oude rassen en deze maken de speeltuin in het voorjaar tot een ware Bloesemgaard.
Circa 120 kinderen, ouders en grootouders hebben de feestelijke opening zaterdag bijgewoond. Iedereen is welkom om tussen zonsopkomst en zonsondergang te komen spelen.

Bij de ingang van de speeltuin zijn de huisregels vermeld waar iedereen zich aan dient te houden. Op deze manier heeft en houdt Meteren een fijne nieuwe speelplek.

Bron: Weekblad West Betuwe