18-3-2023

WEST BETUWE – Sporten en bewegen worden steeds belangrijker in de samenleving. Daarom is er in de gemeente West Betuwe een sport en beweeg ambitie. Zaterdag opende wethouder Rutger van Stappershoef samen met Sanne van Kampen QR-Fit routes in Meteren en Asperen.

QR-FIT creëert via een app een beweegvriendelijke omgeving voor iedereen en speelt direct in op de positieve effecten van sporten en bewegen in de openbare ruimte. Langs de routes, die enkele kilometers lang zijn, staan paaltjes met een QR code. Langs deze route kunnen inwoners laagdrempelig sport en beweegoefeningen doen. De oefeningen zijn naar keuze gemakkelijk, gemiddeld of gevorderd van niveau. Ook zijn er oefeningen voor personen met een fysieke beperking.

Samen met inwoners opgezet
Volgens wethouder van Stappershoef is sporten en bewegen dé basis voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. “We zijn een hele mooie gemeente geworden als West Betuwe, heel uitgestrekt met 26 kernen, een prachtig verenigingsleven en een totaal aanbod aan sport. Voor ieder wat wils. Voor alle doelgroepen, jong en oud. Er zijn al veel routes die in de kernen gecreëerd worden waarvan het initiatief door de inwoners van de gemeente zelf is gekomen. De QR-Fit route is dan ook samen met de inwoners opgezet”, laat Van Stappershoef weten.

Diverse mogelijkheden
Buurtsportcoach Tim Kroon ziet verschillende mogelijkheden met de routes. Zo kunnen de kinderen uit het basisonderwijs die normaal overblijven op school een keer met de coach een route lopen. Bewegen met ouderen behoort ook tot de mogelijkheden. “Bewegen in het algemeen stimuleert de gezondheid en zorgt ervoor dat we ons fitter gaan voelen en dat is het doel waar we naar toe willen, dat zoveel mogelijk mensen in beweging komen en gaan zien waarom bewegen zo leuk en belangrijk is”.

De startborden van de QR-Fit routes zijn bij VV Asperen of bij de speeltuin aan de Tolhuisenstraat in Meteren.

Bron: SRC FM (https://www.src.fm/regionieuws/44900/qr-fit-beweegroutes-geopend-in-meteren-en-asperen)

Reportage op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=l1wjjJ8XLhE&ab_channel=SRCTV