26-11-2021

Rutger van Stappershoef voert bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 de kieslijst aan van Dorpsbelangen West Betuwe. Een drukbezochte Algemene Ledenvergadering koos unaniem voor Van Stappershoef als lijsttrekker en kandidaat-wethouder.

Van Stappershoef is sinds januari 2019 wethouder voor Dorpsbelangen met onder andere leefbaarheid en het kernenbeleid in zijn portefeuille.

Thuis tussen de inwoners

Op 16 maart 2022 mogen de inwoners van West Betuwe weer naar de stembus om te bepalen welke partijen en personen de komende 4 jaar het gemeentebestuur vertegenwoordigen. Dorpsbelangen is als lokale partij inmiddels een gevestigde orde binnen het gemeentebestuur, met de wortels van de partij in iedere kern van de gemeente.

Lijsttrekker Van Stappershoef hoopt op een grote opkomst. Met onder andere het kernenbeleid in zijn portefeuille beseft de wethouder dat de eerste drie jaren van de fusiegemeente intensief en vol met uitdagingen zijn geweest. “De afgelopen jaren zijn voorbijgevlogen. We hebben veel verplicht beleidswerk verricht en inmiddels zijn we gestart met het uitvoeren van de opgestelde plannen. Ook de kernagenda’s komen goed op gang, ondanks alle corona-perikelen. Juist de komende jaren zal er merkbaar veel gerealiseerd worden in de kernen. En ik besef mij dat het werk nooit klaar is, er blijft genoeg over om mee aan de slag te gaan. Daarbij ook zaken die in het belang van onze inwoners nog beter moeten. Voor de komende 4 jaar luidt onze missie en de titel van ons verkiezingsprogramma dan ook: “samen oogsten en blijven zaaien”. Ik voel mij enorm thuis tussen de inwoners van West Betuwe, mede omdat ik hier zelf geboren en getogen ben. Wanneer ik de kernen intrek, inwoners ontmoet en aan de slag ga met iedereen die zich inzet voor zijn of haar leefomgeving voel ik zoveel energie om onze gemeente samen nog mooier te maken. Als de kiezers het mij gunnen, zal ik mij met net zoveel passie en enthousiasme blijven inzetten”, aldus Rutger van Stappershoef.

Boegbeeld van Dorpsbelangen

Twintig jaar lang is Klaartje de Heus het boegbeeld van Dorpsbelangen geweest. Tijdens de ledenvergadering werd dat stokje overgedragen aan Rutger van Stappershoef, die de rol van boegbeeld graag overneemt. Klaartje de Heus werd unaniem gekozen als lijstduwer, een eervolle en belangrijke positie op de kieslijst. Klaartje de Heus: “Met blijdschap en het volste vertrouwen kan ik nu na 27 jaar politiek een stapje terugdoen. Ik zal niet meer in de raad terugkeren, maar mij zeker wel blijven inzetten voor de partij. Ik zal mijn volledige steun bieden aan mijn opvolger Rutger van Stappershoef. Rutger is een echte ‘Dorpsbelanger’. Iemand die zichtbaar is tussen de inwoners, die zich ‘van nature’ en met hart en ziel inzet voor het welzijn van onze inwoners, het verenigingsleven, onze leefomgeving en de leefbaarheid in onze kernen. Benaderbaar en toegankelijk voor iedereen. Open, eerlijk, gedreven en daadkrachtig. In mijn ogen de juiste man voor het wel en wee in onze mooie gemeente en de 26 kernen.”
In december zal de ledenvergadering van Dorpsbelangen West Betuwe de volledige kandidatenlijst voor de verkiezingen op 16 maart 2022 vaststellen.

 

Bron: Het Kontakt