16-01-2021

Vrijdag 29 januari zou de uitreiking van de Cultuurprijs West Betuwe 2019 – 2020 zijn. Deze uitreiking is verplaatst naar 12 maart. De reden hiervan is de verlenging van de huidige lockdown. Het is nog niet duidelijk of wethouder Rutger van Stappershoef de prijs digitaal of persoonlijk overhandigt.

De Cultuurprijs West Betuwe bestaat naast een waardecheque ook uit een tastbare prijs. Wethouder Rutger van Stappershoef: “Zo’n prijs wil je aan iemand persoonlijk uitreiken. De coronamaatregelen gooien roet in het eten. Ik hoop dat het op 12 maart weer kan. De uitreiking gaat hoe dan ook door, het liefst persoonlijk en anders digitaal. Het cultuur- en kunstaanbod in West Betuwe verdient deze prijs. Juist nu. We moeten flexibel zijn en beslissen kort van tevoren hoe we de uitreiking vormgeven”.

Aanmelden verlengd
De verplaatste uitreiking biedt kansen voor cultuur- en kunstinitiatieven die nog willen aanmelden. Want ook de aanmelddatum schuift op. Aanmelden kan nu tot 19 februari. En geldt voor initiatieven uit West Betuwe die op een of andere manier dorpen en stadjes verbinden. Met amateurkunst of volkscultuur. Aanmelden kan op www.westbetuwe.nl/cultuurprijs.