01-02-2022

GELDERMALSEN • Dorpsbelangen West Betuwe heeft voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen 46 kandidaten, waaronder 19 vrouwen. Het zijn zowel ervaren raadsleden als nieuwe, jonge gezichten. 

Maar er is niet alleen gekeken naar diversiteit: veel kandidaten komen vanuit het verenigingsleven en vrijwilligerswerk, met binding in álle kernen van de gemeente. Dorpsbelangen laat daarmee zien in de haarvaten van West Betuwe te zitten.

Lijst van álle dorpen en stadjes
Trots vertelt lijsttrekker en wethouder Rutger van Stappershoef: “Er is een hoop kennis en ervaring aanwezig op onze lijst. Maar het zijn vooral mensen die zich al jarenlang belangeloos inzetten voor onze lokale samenleving in bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, verenigingsleven, dorpsraden, dorpshuizen en scholen. Zij weten als geen ander wat er binnen de 26 kernen in onze gemeente speelt. Ze zijn onze oren en ogen in de dorpen en stadjes.”

De jongste kandidaat op de lijst van Dorpsbelangen is 31 jaar en de meest ervaren senior op de lijst is 77 jaar. De kandidaten hebben binding in alle kernen in de gemeente en ook hun vakkundige achtergrond is enorm divers. Zo zijn ze bijvoorbeeld werkzaam in de accountancy, het onderwijs, de agrarische sector, de bouw, culturele sector en de zorg, maar ook als organisator van betekenisvolle evenementen in onze gemeente, zoals Festivate en oranje(dorps)feesten.

Samen oogsten en blijven zaaien
Nummer twee op de lijst, Henk de Man uit Spijk: “De afgelopen jaren hebben wij als coalitiepartij veel bereikt. Resultaten waar we trots op zijn. En we kijken vooruit, naar wat we de komende jaren nog meer gaan oogsten en naar wat we daarnaast nog willen bereiken en realiseren. Vandaar de titel van ons verkiezingsprogramma: samen oogsten en blijven zaaien.”

Van Stappershoef: ‘Wij gaan er samen met de inwoners voor zorgen dat de dorpen en stadjes in onze gemeente herkenbare, leefbare, vitale en toekomstbestendige kernen zijn en blijven. Zodat we er samen fijn en trots kunnen blijven opgroeien, wonen, leren, werken en recreëren.’ Henk neemt over:  ‘Dit kan alleen door samenwerking met andere partijen, verenigingen en organisaties in de gemeente, maar vooral met de inwoners zelf. Wij zijn en blijven altijd bereid om de handen ineen te slaan en samen te werken vanuit een positieve grondhouding.’

Van Stappershoef: ‘Zo staan wij gelukkig ook bekend en dit heeft er ook voor gezorgd dat meer mensen dan ooit zich de afgelopen jaren aan hebben gesloten bij de brede vereniging die Dorpsbelangen is. Onze kernwaarden over lokale politiek en de initiatieven die onder onze hoede zijn ontwikkeld zorgden voor nieuwe leden, nieuwe potentiële lokale politici die zich wilden aansluiten. Hun inbreng zorgde ook weer voor de energie om zaken zoals een nieuw logo en vernieuwde website voor de partij te laten ontwikkelen.” 

Zie ook www.dorpsbelangenwestbetuwe.nl

Dorpsbelangen West Betuwe heeft voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen 46 kandidaten, waaronder 19 vrouwen.

Bron: Het Kontakt