9-4-2022

Drie weken na de verkiezingen heeft West Betuwe al een nieuwe coalitie.

De partijen Dorpsbelangen, ChristenUnie, D66 en Verenigd West Betuwe hebben zaterdag 9 april overeenstemming bereikt. Het coalitieakkoord krijgt de titel ‘In Beweging!’ mee.

Onder begeleiding van de informateurs Harry Keereweer en Pieter van Veen werden de onderhandelingen gevoerd door Rutger van Stappershoef en Henk de Man namens Dorpsbelangen, Fred Temminck en Anne van Rossum namens de ChristenUnie, Rita Boer-Rookhuiszen en Ingrid Zwaan namens D66, en Gijsbert van de Water en Cees Schook namens Verenigd West Betuwe.

Vanaf het begin was de opstelling constructief, bleek er vertrouwen in elkaar te zijn en werd er voortvarend gewerkt in een goede sfeer. Er werd goed geluisterd naar elkaar en er was duidelijk de wil om eruit te komen. De partijen zijn enthousiast over de inhoud van het coalitieakkoord en over de portefeuilleverdeling. In totaal gaat het college, naast burgemeester Servaas Stoop, bestaan uit vijf wethouders.

De beoogd wethouders zijn Rutger van Stappershoef (Dorpsbelangen), Jacoline Hartman (Dorpsbelangen), Govert van Bezooijen (ChristenUnie), Jan de Geus (D66) en Joke van Vrouwerff (Verenigd West Betuwe)

Het is de bedoeling dat de coalitiepartijen hun coalitieakkoord op dinsdagavond 26 april a.s. officieel aanbieden aan de gemeenteraad. Die avond vindt dan, naar verwachting, ook de beëdiging van de wethouders plaats.

Op de foto de onderhandelaars met in het midden de informateurs Harry Keereweer en Pieter van Veen.