12-01-2021

De gemeente West Betuwe investeert in maatregelen die de gemeentelijke wegen veiliger maken. Onlangs ontving de gemeente van de Rijksoverheid hiervoor een subsidie van 900.000 euro.

Dit bedrag gaat naar allerlei concrete projecten die de veiligheid van fietsers en voetgangers moeten verbeteren. Denk onder andere aan het maken van versmallingen en het aanleggen van plateaus.

Wethouder Verkeer Ed Goossens is erg tevreden met het resultaat: “Het is een meevaller voor de gemeente. We zijn daar erg blij mee! Er is namelijk een relatief klein budget voor verkeersveiligheid. Met dit bedrag kunnen we tal van verkeerprojecten in West Betuwe uitvoeren. In de loop van 2021 gaan we daarmee aan de slag.”

Duurzaam en veilig
Het geld gaat vooral naar het duurzaam en veilig inrichten van wegen. Dat is een eis vanuit de Rijksoverheid. Zo verbetert de gemeente de veiligheid voor fietsers en voetgangers.

Het betekent concreet: fietspaden verbeteren, plateaus aanleggen en versmallingen maken. De maatregelen worden gecombineerd met onderhoud aan de weg.

Subsidieregeling
De gemeente ontving de subsidie vanuit de Regeling Stimulering Verkeersveiligheidsmaatregelen (RSV). Dit is een regeling van de Rijksoverheid voor het verkeersveiliger maken van wegen en fietspaden.

Gemeenten, provincies, vervoerregio’s en waterschappen kunnen vanuit deze regeling een bijdrage ontvangen.

Bron: Het Kontakt