10-09-2021

Van 6 tot 12 september was het de Week van Lezen en Schrijven, een landelijke actieweek om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. Het thema in Rivierenland was dit keer “geld”.

Digi-Taalhuis West-Betuwe organiseerde daarom een veiling van leuke en interessante tweedehands spulletjes in de theaterzaal van De Pluk. Digi-Taalhuis coördinator Welmoed Homan, het gezicht van Digi-Taalhuis West-Betuwe, had wethouder Van Stappershoef gevraagd als veilingmeester. Hij zei daar graag ja op.

Hij voelt zich erg betrokken bij laaggeletterden in zijn gemeente en wil hun ambassadeur zijn. Welmoed kon er helaas op het laatste moment zelf niet bij zijn, omdat haar man corona had gekregen. Maar toch opende zij de veiling met een filmboodschap.

Addy en Jose, beter bekend als De Taalmeiden, waren er om opnames te maken voor hun vlogs. Het werd een spetterende middag. Er werd soms fanatiek tegen elkaar opgeboden. Zowel de wethouder, de medewerkers van Bibliotheek Rivierenland die de veiling hadden georganiseerd en de deelnemers beleefden er veel plezier aan.