02-04-2021

Wethouder Rutger van Stappershoef heeft donderdagochtend 1 april de nieuwe bieb-hoek in de aula van Helicon MBO Geldermalsen geopend.

Deze stimulerende leesplek is onderdeel van het leestraject ‘De Proeftuin’ dat Bibliotheek Rivierenland bij Helicon integreerde met als doel om taalontwikkeling bij mbo-studenten te stimuleren. De samenwerking verloopt succesvol. De belangstelling in lezen onder de studenten is flink gestegen.

Helicon en Bibliotheek Rivierenland vinden het belangrijk om te investeren in leesplezier. Het is hard nodig; het loont voor de school, de docenten en studenten. Onderzoek wijst uit dat plezier in lezen een positief effect heeft op de ontwikkeling van woordenschat en begrijpend lezen. De nieuwe bieb-hoek is een stimulerende leesplek waar studenten ten alle tijden gebruik van kunnen maken.

Leesproject
‘De Proeftuin’ werd vanaf begin van het schooljaar geïntegreerd in de eerste klas van de opleiding Dier. Helicon stelde een leesplan op dat onderdeel werd van het reguliere schoolprogramma van deze klas.

“In het begin waren studenten nog wat terughoudend, maar na een paar weken zagen we de betrokkenheid toenemen”, aldus docente Nederlands Joyce de Laet.

“Veel studenten zijn enthousiast aan het lezen. Niet alleen de eerste klas Dier, maar ook studenten van andere klassen willen boeken lezen. Ze mogen zelf bij mij aangeven welke boeken ze willen lezen en deze bestel ik dan bij de leescoaches van Bibliotheek Rivierenland. Zo komt het juiste, passende boek bij de studenten.”

Bron: Het Kontakt