28-10-2021

In West Betuwe zijn veel jongeren die zich vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving. Deze jongeren verdienen een jeugdlintje.

Voor de tweede keer op rij gaat de gemeente West Betuwe het jeugdlintje uitreiken. Tot 20 december kan iedereen in West Betuwe een jongere of een groep jongeren nomineren.

Jezelf inzetten voor de samenleving lijkt vanzelfsprekend. Maar vaak overheerst de waan van de dag. Toch zijn er jongeren die zich naast hun dagelijkse bezigheden vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving. Neem nu het verhaal van Gerardus (17 jaar) uit Herwijnen. Hij zet zich sinds 2019 in voor de jeugd in West Betuwe. Hij is betrokken bij de organisatie van evenementen en projecten. En hij is lid van de Jongerenadviesraad. En daarom ontving hij vorig jaar het eerste jeugdlintje van West Betuwe. Samen met nog vier andere jongeren.

Trots

De gemeente wil jongeren zoals Gerardus bedanken en in het zonnetje zetten. Wethouder Rutger van Stappershoef: “In de dorpen en stadjes in West Betuwe zijn we op elkaar aangewezen. Voorzieningen liggen voor sommigen wat verder weg. Vaak zijn we op elkaar aangewezen. Ze zeggen, de jeugd heeft de toekomst. En zo is het ook. Het is bijzonder dat jongeren zich vrijwillig inzetten voor hun samenleving. Het maakt me trots. Dit moeten we koesteren.”

Nomineer

Nomineren kan tot 20 december 2021 via www.westbetuwe.nl/jeugdlintje. Het jeugdlintje wordt uitgereikt aan een jongere of een groep jongeren tussen de 6 en 18 jaar. Jongeren die in aanmerking komen doen bijvoorbeeld langdurig vrijwilligerswerk. Ze hebben iemand in nood geholpen. Of komen op voor de belangen van jongeren. Maar ook jongeren die bijvoorbeeld wekelijks boodschappen doen voor iemand die dat niet kan of een activiteit organiseren met grote impact, maken kans op een jeugdlintje.

 

Bron: Het Kontakt